Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Namazi
  • 15.10.2020. 14:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Namazi od povrća na malo drugačiji način - visoko ocenjeni

Proizvodi "Essential taste" predstavljaju kombinaciju biljnih proteina, biljnih vlakana, povrća, začina i lekovitog bilja, dobili su visoke ocene od strane profesora sa Univerziteta u Novom Sadu, ali i ponudu za izvoz na rusko tržište.

Foto: Jana Ninković
  • 585
  • 185
  • 0

Jovanka Jana Ninković iz Novog Sada, strukovni inženjer prehrambene i hemijske tehnologije-specijalista, idejni je tvorac brenda "Essential taste" - da sva čula uživaju.

"Želja mi je bila da ponudim tržištu nešto novo, skoro pa potpuno nepoznato i jedinstveno na našem tržištu, kao što su namazi od šafrana, kumina i anisa, ali i ostalih namaza iz palete, koja ukupno broji 12 proizvoda", navodi Jana Ninković.

Magistarka istorije iz Bugarske proizvodi zdrave i slatke namaze

Zamisao i želja razvijali su se duže vreme, tačnije, oko godinu dana pre, nego što se upustila u proces razvoja, a za firmu "Bio Concept Food" iz Trstenika, koja će uskoro izaći na tržište sa celokupnim asortimanom. Pravovremenu informaciju kada će se proizvodi plasirati i gde će mogu da se kupe, zainteresovani će moći da dobiju preko fejsbuk stranice HRANA + MISLI=ZDRAVLJE.

Pogodni i za vegane i sportiste

Ono čime se vodila dok je stvarala ove nesvakidašnje namaze u kojima zaista sva čula uživaju je, da ne sadrže animalne sirovine, da su bez glutena, bez alergena, bez veštačkih boja, bez šećera, pogodni za ishranu vegana, sportista, ali i svih ostalih grupa potrošača koji teže raznovrsnoj ishrani.

Namazi bez glutena, alergena i veštačkih boja

Proizvodi se takođe mogu primeniti u raznim varijacijama; kao namaz uz fokaču, kao dodatak raznim vrstama soseva, za paste, za punjenje različitih mesa, ali i deserte i slično.

Proizvodi predstavljaju kombinaciju biljnih proteina, biljnih vlakana, povrća, začina i lekovitog bilja. Sirovinu za  svoje namaze, kada je povrće, lekovito i začinsko bilje i biljni proteini u pitanju, nabavljaju na domaćem tržištu od poznatih proizvođača. Jedino biljna vlakna nabavljaju iz inostranstva.

Paleta mešanih masnih namaza obuhvata namaz sa šafranom, namaz sa anisom, namaz sa kuminom i belim lukom, zatim sa vrgnjom, crnim lukom i timijanom, lisičarkom, belim lukom i ruzmarinom, namaz sa crnom trubom, crnim lukom i bokvicom, namaz sa spanaćem, kimom i matičnjakom i druge. Svi proizvodi su pasterizovani.

I ponuda za izvoz na rusko tržište

Ono što je značajno istaći je, da su proizvodi koncipirani za HoReCa sektor, ali i za maloprodajne lance snabdevanja, prodavnice zdrave hrane i drugo.

"U tom kontekstu, HoReCa Association Kragujevac nam je uputila pozivnicu za učešće na Gastro kupu Srbija 2020, koji se održao u Novom Sadu krajem septembra predstavivši nas kao inovativnost na tržištu. Takođe, moram da se pohvalim da smo dobili i ponudu za izvoz na rusko tržište, posebno, namaza od šafrana, što je za sada još rano govoriti, barem dok proizvodi jedno vreme ne nađu svoje mesto na našem tržištu."

Firma koja namaze od pečuraka izvozi u Ameriku - pregovara i sa Kinom?

Sam tok razvoja proizvoda je nužno uslovio i ispitivanje tržišta i odgovore od istih.

"U tom slučaju značajne informacije dobila sam od nekolicine kuvara i brand manadžera iz nekoliko restorana u Novom Sadu, koji su degustrirali iste, ali i od profesora sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Univreziteta u Novom Sadu, koji su sve namaze ocenili visokim ocenama, a ujedno i dali svoj predlog i preporuku za dalje unapređenje proizvoda", navodi naša sagovornica.

Već dugo u sektoru hrane

Ninkovićeva je već skoro dve decenije u sektoru prehrambene industrije, na rukovodećim pozicijama u proizvodnji hrane.

Pored svog osnovnog tehnološkog "zanata", bavi se i implementacijom standarda za bezbednost hrane (HACCP, IFS, BRC, ISO 22000, ORGANIC) i iza sebe ima više uspešno implementiranih, ali i sertifikovanih firmi iz "food" sektora, sektora hrane za životinje, homeopatske industrije i ostalo. 


Tagovi

Essential taste Jovanka Jana Ninković Namazi od povrća Namazi od lekovitog i začinskog bilja Bez glutena Bez alergena Izvoz


Autorka

Marija Spasić

Više [+]

Doktor biotehničkih nauka, oblast ratarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.