Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene hrane
  • 31.01.2022. 13:00

Narednih 90 dana cene osnovnih namirnica na nivou od 15. novembra

Ograničenje se kao i u prethodnom periodu odnosi na šećer, brašno, ulje, meso i mleko.

Foto: Depositphotos/Lihodeev
  • 228
  • 121
  • 0

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kako je ranije rekla ministarka trgovine Tatjana Matić, smatra se da bi i u narednom periodu ona trebalo da ostane na snazi, a u prilog tome, između ostalog, govori i činjenica da prvi ovogodišnji izveštaj organizacije UN za hranu i poljoprivredu pokazuje da je u Evropi u toku 2021. godine došlo do skoka cena hrane i sirovina od 28,1 odsto.

Moguć produžetak Uredbe o ograničenju cena namirnica

Ograničenje se odnosi na šećep kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso - but i UXT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra.

Uredbom, koja će se primenjivati u trajanju od 90 dana, ograničavaju se proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo koje ne smeju da prelaze nivo koji je bio 15. novembra 2021. godine.


Tagovi

Ograničenje cena Osnovne namirnice Uredba Cene hrane


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Turšija, najčešće pripremljena zimnica i najstarija medju receptima. Priprema se od različitog povrća i konzumira se tokom čitave zime uz brojna jela.