Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ilegalna trgovina mesom
  • 03.07.2015. 17:00

Nedovoljne kazne za ilegalnu trgovinu mesom

Kaznena politika očito nije dovoljno stroga jer u poslednje vreme je često otkrivanje ilegalnih klanica i pogona za preradu mesa.

Foto: depositphpotos.com
  • 114
  • 5
  • 0

U poslednje vreme Veterinarska inspekcija veoma je aktivna po pitanju sprečavanja ilegalne trgovine mesom. Građani su, čini se, veoma ozbiljno shvatili poziv Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da prijave svaku sumnju u ilegalnu trgovinu kako bi na taj način doprineli što boljoj kontroli tržišta mesa i mesnih prerađevina.

Građanske prijave sve češće

Upravo su građani ti koji su prijavili i poslednje nepravilnosti koje je Veterinarska inspekcija otkrila na terenu. Reč je o zapleni 3 tone mesa u Pančevu i naselju Crepaja gde su otkriveni ilegalni objekti za klanje i preradu mesa i proizvoda od mesa. Zdravstveno nebezbedno meso Inspekcija je u ovom slučaju pronašla kod Jovana Dabića iz Pančeva i Danijela Đerfija iz Crepaje.

Kazne bi morale biti veće

Kako sada stvari izgledaju, kaznena politika je očigledno nedovoljno stroga jer u poslednje vreme je često otkrivanje ovakvih slučajeva. Da bi kazne morale biti veće istakao je za novosti.rs, Miodrag Petrović, rukovodilac Grupe za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede, koji je rekao da su svi slučajevi u sudskom postupku, od kojih su neki već završeni i dodao da se kontrole vrše na osnovu plana i analize rizika, ali i po dojavama građana kada se organizuju vanredne akcije.

Prema podacima koje su iznele novosti.rs, veterinarska inspekcija je prošle godine obavila 110.480 kontrola, podnela 245 zahteva za krivični postupak i 3.501 prekršajnu prijavu. Prema rečima Petrovića, u prvih pet meseci ove godine urađeno je 42.626 kontrola i pokrenuto 88 krivičnih prijava i 1.854 prekršajne​​.

Foto: depositphpotos.com; viplavekoff


Tagovi

Danijel Đerfi Jovan Dabić Miodrag Petrović Veterinarska inspekcija Kontrole Ilegalna trgovina mesom Pančevo Crepaja Nepravilnosti Klanice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.