Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruski embargo
  • 09.07.2015. 12:30

Nema isključenja Grčke iz prehrambenog embarga

Rusija neće napraviti iznimku i Grčku isključiti iz prehrambenog embarga. On je produžen za godinu dana u istom režimu kao i prethodnih godinu dana.

Foto: depositphotos.com
  • 59
  • 2
  • 0

Rezolucija vlade Rusije ne predviđa isključenje Grčke iz prehrambenog embarga, rekao je novinarima ruski ministar za ekonomski razvoj, Aleksej Uljukajev.

Odgovarajući na pitanje da li vlada razmatra mogućnost da napravi izuzetak od embarga na uvoz prehrambene robe za Grčku, on je rekao da rezolucija vlade ne predviđa tako nešto i da je embargo produžen za godinu dana u istom režimu u kom je bilo i prethodnih godinu dana, prenele su Ria novosti.

Rusija je u avgustu prošle godine uvela zabranu uvoza na godinu dana prehrambenih proizvoda iz EU, SAD, Australije i Kanade, kao odgovor na sankcije koje su te zemlje uvele Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Krajem juna, predsednik Rusije Vladimir Putin je produžio te sankcije za još godinu dana, jer je EU produžila sankcije Rusiji za šest meseci.

Pre nekoliko meseci kalkulisalo se o mogućnosti da Rusija ublaži sankcije Mađarskoj, Grčkoj i Kipru, ali do toga nije došlo.

Foto: depositphotos.com; branex


Izvori

Tanjug


Tagovi

Prehrambeni embargo Rusija Grčka Vladimir Putin Ukrajinska kriza Grčka kriza Sankcije