Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada krompira
  • 14.05.2015. 12:30

Nova fabrika šansa je za domaće proizvođače

U izgradnju fabrike biće uloženo oko 10 miliona evra, a domaćim poljoprivrednim proizvođačima značiće mnogo jer će koristiti domaću sirovinu.

Foto: depositphotos.com
  • 215
  • 8
  • 0

Najsavremenija fabrika za preradu krompira na Balkanu Kelvins potato, gradi se u Titelu, a otvorenje je planirano ove jeseni.

U zgradu i opremu biće ukupno uloženo oko 10 miliona evra. Na mestu na kojem se sada gradi proizvodni pogon, nekada je bila fabrika za preradu voća i povrća Titel brend, poznatija kao Titel hladnjače.

Prilika za lokalne poljoprivredne proizvođače

Gradilište su u pratnji direktora kompanije Kelvins Potato, Dragana Đurića, obišli i čelnici lokalne vlasti, predsednik opštine Titel, Dragan Božić i pomoćnik predsednika opštine za privredu, Marinko Trivunović. Božić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo realizacijom ovako velike investicije. "Sem novih radnih mesta koja su nam tako neophodna, ovo je i velika šansa za naše poljoprivredne proizvođače da kao kooperanti proizvode sirovine za fabriku", istakao je Božić, jer će se proizvodi poput čipsa, pirea, pomfrita i sl. proizvoditi od domaće sirovine. Do sada su se ovi proizvodi isključivo uvozili, a u Srbiji se obavljalo samo pakovanje.

Najavljene i nove investicije

Pomoćnik predsednika opštine za privedu, Marinko Trivunovć, iskoristio je priliku da najavi finalizaciju dogovora oko ulaganja u prerađivačke kapacitete u mlekarstvu te iskazao važnost ovakvih projekata za lokalne proizvođače, ali i zajednicu uopšte.

Foto: depositphotos.com; mihalec


Tagovi

Fabrika krompira Investicije Marinko Trivunović Dragan Božić Kooperanti Domaći proizvođači Dragan Đurić Titel Kelvins potato Radna mesta Mlekarstvo Prerađivački kapaciteti