• Prerada krompira
  • 14.05.2015. 12:30

Nova fabrika šansa je za domaće proizvođače

U izgradnju fabrike biće uloženo oko 10 miliona evra, a domaćim poljoprivrednim proizvođačima značiće mnogo jer će koristiti domaću sirovinu.

Foto: depositphotos.com
  • 181
  • 8
  • 0

Najsavremenija fabrika za preradu krompira na Balkanu Kelvins potato, gradi se u Titelu, a otvorenje je planirano ove jeseni.

U zgradu i opremu biće ukupno uloženo oko 10 miliona evra. Na mestu na kojem se sada gradi proizvodni pogon, nekada je bila fabrika za preradu voća i povrća Titel brend, poznatija kao Titel hladnjače.

Prilika za lokalne poljoprivredne proizvođače

Gradilište su u pratnji direktora kompanije Kelvins Potato, Dragana Đurića, obišli i čelnici lokalne vlasti, predsednik opštine Titel, Dragan Božić i pomoćnik predsednika opštine za privredu, Marinko Trivunović. Božić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo realizacijom ovako velike investicije. "Sem novih radnih mesta koja su nam tako neophodna, ovo je i velika šansa za naše poljoprivredne proizvođače da kao kooperanti proizvode sirovine za fabriku", istakao je Božić, jer će se proizvodi poput čipsa, pirea, pomfrita i sl. proizvoditi od domaće sirovine. Do sada su se ovi proizvodi isključivo uvozili, a u Srbiji se obavljalo samo pakovanje.

Najavljene i nove investicije

Pomoćnik predsednika opštine za privedu, Marinko Trivunovć, iskoristio je priliku da najavi finalizaciju dogovora oko ulaganja u prerađivačke kapacitete u mlekarstvu te iskazao važnost ovakvih projekata za lokalne proizvođače, ali i zajednicu uopšte.

Foto: depositphotos.com; mihalec


Tagovi

Fabrika krompira Investicije Marinko Trivunović Dragan Božić Kooperanti Domaći proizvođači Dragan Đurić Titel Kelvins potato Radna mesta Mlekarstvo Prerađivački kapaciteti

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas se obilježava Svjetski dan tla, ove godine pod motom "Zaustavite salinizaciju, potaknite produktivnost"