Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MK grupa
  • 29.06.2016. 18:00

Partnerstvo MK grupe i Agrane AG

Od tog partnerstva korist će imati domaći proizvođači šećerne repe kao i članica MK grup, kompanija "Sunoko", koja će povećati proizvodnju šećera i izvoz.

Foto: blic.rs
  • 554
  • 26
  • 0

Kompanija MK grupa (MK Group) potpisala je predugovor o strateškom partnerstvu sa kompanijom Agrana (Agrana AG) iz Austrije koja je regionalni lider u proizvodnji šećera, a deo je najvećeg proizvodjača šećera u Evropi, nemačkog Zidcukera (Suedzuckera AG).

Od tog partnerstva korist će imati domaći proizvodjači šećerne repe kao i članica MK grupe, kompanija Sunoko, koja će povećati proizvodnju šećera i izvoz, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će 2017. godine u Evropskoj uniji biti sprovedene radikalne mere reforme u industriji šećera, odnosno ukidanje kvota "što će voditi do značajnih promena" tako da će samo najproduktivniji evropski proizvodjači imati perspektivu. Zbog toga kompanija Sunoko, članica MK grupe, svoju budućnost vidi u partnerstvu sa najvećim proizvođačem šećera u Evropi.

U saopštenju se navodi i to da je Sunoko je vodeći proizvođač šećera u jugoistočnoj Evropi, te da u šećeranama u Vrbasu, Pećincima i Kovačici godišnje proizvede oko 300.000 tona šećera.

Foto: blic.rs


Tagovi

MK grupa Sunoko Agrana AG Saradnja Partnerstvo Sporazum Šećer Srbija Austrija