Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarska inspekcija
  • 15.09.2023. 09:00

Pojačan nadzor i kontrola hrane životinjskog porekla na svim manifestacijama

Veterinarska inspekcija će, kao i do sada, strogo kontrolisati meso koje se prodaje i biti prisutna na licu mesta svakodnevno, od prvog do poslednjeg dana održavanja događaja.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 89
  • 54
  • 0

Veterinarska inspekcija pojačala je nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla na svim manifestacijama, u okviru mera za suzbijanje afričke kuge svinja (AKS), a organizatori od nadležnih dobijaju jasne instrukcije o uslovima koje moraju da ispune, saopšteno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Neophodno je da organizatori najkasnije 10 dana pre održavanja prijave manifestaciju.

Veterinarska inspekcija će, kao i do sada, strogo kontrolisati meso koje se prodaje i biti prisutna na licu mesta svakodnevno, od prvog do poslednjeg dana održavanja događaja.

U poslednjoj vanrednoj kontroli u Mrčajevcima uništen je 41 kilogram mesnih prerađevina, jer objekti nisu imali dokaze o poreklu hrane.

AKS je dijagnostifikovana u 15 oblasti Srbije, a veterinarska inspekcija je u okviru mera u borbi protiv AKS pojačala nadzor i kontrolu i na izložbama i sajmovima životinja. Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na celoj teritoriji zemlje uvelo kontrole transporta vozila koje prevoze žive životinje i hranu životinjskog porekla, a sve u svrhu pojačane kontrole zbog postojanja AKS.


Tagovi

Mesne prerađevine Manifestacija Kontrola Veterinarska inspekcija Ministarstvo poljoprivrede Hrana životinjskog porekla AKS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...