Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 19.04.2022. 13:00

Prepolovljena prodaja srpskih mlečnih proizvoda na rusko tržište?

Mlečne proizvode smo otpremali u dve do četiri ture mesečno, a sada jednu do najviše dve ture, rekao je Jezdimir Kuč iz kragujevačke mlekare.

Foto: Depositphotos/FreeProd
  • 259
  • 45
  • 0

Kragujevačka Mlekara "Kuč" je od početka rata u Ukrajini prepolovila mesečnu prodaju mlečnih proizvoda na rusko trižište. Kako je Beti rekao vlasnik kompanije Jezdimir Kuč, zbog povećanog rizika u transportu robe pooštreni su uslovi kupovine, prenosi Politika.

Istakao je da ima izmena i u plaćanju robe, pa kupac uplaćuje pun iznos za porudžbinu 20 dana unapred.

"Od početka sukoba u Ukrajini, krajem februara, prepolovljene su količine koje smo mesečno isporučivali ruskom tržištu. Mlečne proizvode smo otpremali u dve do četiri ture mesečno, a sada jednu do najviše dve ture", rekao je Kuč.

Namazi, sirevi, paprika u pavlaci

Međutim, po njegovim rečima je za maj povećana narudžbina mlečnih proizvoda za tržište Rusije. Podsetio je da je njegova kompanija među prvima u Srbiji počela izvoz proizvoda na rusko tržište.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu kompanije, teži se stalnom razvoju kroz razvoj novih proizvoda, maloprodajne mreže, proširivanju tržišta i otvranju novih.

"Jedan od velikih uspeha Mlekare Kuč su i izvozni ugovori sa partnerima iz Rusije. Godine 2011. zaključen je prvi ugovor o izvozu proizvoda u Rusiju. Već do kraja maja te godine isporučene su prve količine proizvoda. Ugovor sa ruskim partnerima sklopljen je po dobijanju sertifikata za izvoz bez carine u Rusiju, Kazahstan i Belorusiju. Na rusko tržište izvozimo namaze, meke bele sireve (tipa feta) i papriku u pavlaci, koja je i najpoznatiji brend naše mlekare", ističu.


Tagovi

Mlekara Kuč Jezdimir Kuč Rusko tržište Izvoz Porudžbine


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...