Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljopivrede
  • 06.07.2016. 15:15

Proveravaju se navodi o štetnosti Kinder čokolada

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da nadležne inspekcije u Srbiji preduzimaju mere kako bi se utvrdili navodi o štetnosti Kinder čokolada.

  • 114
  • 2
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da nadležne inspekcije u Srbiji preduzimaju mere kako bi se utvrdili navodi o štetnosti Kinder čokolada.

Kako je rečeno u tom ministarstvu, u skladu sa tim će preduzeti dalje korake. "Do sada nismo dobili zvaničnu notifikaciju Evropskog sistema za brzo uzbunjivanje (RASSAF) o ovom pitanju", naveli su u Ministarstvu poljoprivrede.

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović pozvao je Ministarstvo poljoprivrede da zajedno urade analizu kako bi se utvrdilo da li se štetne Kinder čokolade nalaze na srpskom tržištu. On je istakao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nema Nacionalni savet za bezbednost hrane i Agenciju za bezbednost hrane.

Nemačko udruženje za zaštitu potrošača "Fudvoč" objavilo je juče da je testiranjem utvrđeno da tri čokoladna proizvoda sadrže supstance koje su potencijalno kancerogene, među kojima je i Kinder čokolada. Pored Kindera, kako su saopštili, pozitivna su bila i još dva brenda dečjih čokolada.

Udruženje je pozvalo nadležne organe da povuku iz prodaje Ferereove proizvode: "Kinder rigl", Lindtove "Fioreto nugat mins" i Rubezahlove "Sanrajs klasik čoko hepen", zbog toga što sadrže moguće kancerogene supstance.

Foto:kinder.co.uk


Izvori

beta.rs


Tagovi

Kinder čokolada Štetnost Kancerogene supstance Lindt Bezbednost hrane Goran Papović