Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 19.08.2015. 15:00

Roštiljanje spasilo Kupov mesni biznis

Jedan od vodećih švajcarskih distributera, Kup, zabeležio je u prvom polugodištu skok neto profita od skoro 15 odsto u svojoj diviziji mesa i mesnih prerađevina

  • 35
  • 1
  • 0

Jedan od vodećih švajcarskih distributera, Kup, zabeležio je u prvom polugodištu skok neto profita od skoro 15 odsto u svojoj diviziji mesa i mesnih prerađevina, zahvaljujući uspešnoj sezoni roštiljijada, uprkos negativnim monetarnim uticajima.

Kako prenosi švajcarski list 24 sata, neto profit Bela u posmatranom razdoblju iznosio je 32 miliona franaka, uz rast od 14,6 odsto na godišnjem nivou. Istovremeno, prihodi su povećani 0,2 odsto, na 1,28 milijardi franaka, dok je operativni profit skočio 16,3 odsto, na 45,4 miliona franaka, precizira se u saopštenju.

Ovi rezultati premašili su očekivanja analitičara, ili su bili u skladu s njihovom prognozom. Za isti period stručnjaci su predvidajli neto profit od 28,9 miliona do 30,5 miliona, operativni profit od 42 miliona do 44,5 milona i prihode od prodaje u rasponu od 1,28 milijardi do 1,29 milijardi franaka. U pogledu perspektiva, iz Bela navode da dosadašnji razvoj sezone roštiljanja daje pozitivne signale i za drugo polugodište, pa u tom kontekstu očekuju dodatno poboljšanje rezultata u tom periodu.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Mesne prerađevine Švajcarska Mesna industrija Roštiljade Profit