Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene
  • 23.03.2021. 10:00

RZS: Više cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva za 7,4 odsto

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na januar prethodne godine, najveći uticaj na rast cena u januaru 2021. godine, zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (25,4 odsto) i Žita (23,9 odsto).

Foto: Bigstock/grigorenko
  • 72
  • 17
  • 0

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u januaru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 7,4 odsto, rezultati su Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (25,4 odsto) i Žita (23,9 odsto). Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u januaru 2021. godine, u odnosu na decembar 2020. godine, u proseku su povećane za 4,7 odsto.

FAO: I u februaru rast cena hrane - prvi na listi šećer, biljna ulja i sirak

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Žita (11,8 odsto) i Industrijsko bilje (10,1 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-decembar 2020. godine, u odnosu na isti period 2019. godine, u proseku su povećane za 4,7 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u ovom periodu u odnosu na isti 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (10,2 odsto) i Voće (30,1 odsto).


Tagovi

Cene hrane Cene voća Cene žita Cene industrijskog bilja Republički zavod za statistiku


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!