Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ginisov rekord
  • 18.09.2016. 18:00

Slovenci napravili najveću čokoladu na svetu

Čokolada dužine 14 i širine 10 metara istovremeno je i najveća ikada napravljena na svetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Ginisove knjige rekorda.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook
  • 611
  • 28
  • 0

"Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane vlasnik je novog Ginisovog rekorda za čokoladu najveće površine na svetu. Čokolada dužine 14 i širine 10 metara istovremeno je i najveća ikad napravljena na svetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Ginisove knjige neobičnih rekorda, objavila je slovenačka agencija STA.

Džinovska čokolada sastavljena od 28.000 manjih delova predstavljena je na prošlogodišnjem festivalu čokolade i poslastica u mestu Radovljica na severozapadu Slovenije. Na njoj je ekipa poslastičara iz Ljubljane radila dve nedelje i potrošila 1450 kilograma čokolade.

Ljubljana je tako iz Ginisove knjige istisnula dosadašnjeg slatkog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 m2 i tešku 800 kilograma. Čokoladu "Nadalina" prošle godine je napravio, povodom 25. godišnjice rada svoje kompanije splitski preduzetnik i muzičar Marinko Biškić.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook


Tagovi

Slovenija Čokolada Ginisova knjiga rekorda Ginisov rekord Prehrambena industrija Hrana Poslastice Nadalina Split Ljubljana Hrvatska


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!