Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Blokada granica
  • 27.09.2015. 08:00

Štete su ogromne - neko će plaćati penale!

Šteta srpskih privrednika je ogromna, ali to će se tek znati kada se vidi koliko robe nije isporučeno i koliko ugovora nije ispoštovano.

Foto: depositphotos.com/lucidwaters
  • 132
  • 5
  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je juče da će "neko plaćati penale i kazne za zatvaranje granica", ukazujući da je šteta srpskih privrednika ogromna, ali da će se to tek znati kada se vidi koliko robe nije isporučeno i koliko ugovora nije ispoštovano.

Ljajić je rekao da je moguće da će srpski privrednici zbog štete nanete zatvaranjem hrvatskih granica potražiti pravdu pred hrvatskim, ili međunarodnim sudovima.

Govoreći o šteti zbog zatvaranja granica, Ljajić je ukazao kako su štetu pretrpele i okolne zemlje jer je, kako kaže, više od 100 turskih i 150 makedonskih, grčkih, bugarskih kamiona bilo blokirano u koloni. Hrvati procenjuju da je njihova šteta bila oko milion evra dnevno, kazao je Ljajić. On je na RTS-u, kazao i da ne očekuje da će Hrvatska ponovo pokušati da blokira granice, kao i da je na odluku o otvaranju srpsko-hrvatske granice najviše uticao pritisak iz Brisela.

Političke igre

Ljajić je istakao kako su se u Hrvatskoj prvi put videle reakcije da se ukine nerazumna blokada Srbiji. "Srbija je imala potpunu i nepodeljenu podršku suseda", naglasio je Ljajić. Prema njegovim rečima, otvaranjem granica je izgubila politika inata, a bitku dobila izbalansirana politika.

Ljajić veruje da je ovo poslednji pokušaj da se blokiraju granice i dodaje kako je ovo Milanovićev auto-gol, jer je cela akcija, kaže, izvedena zbog unutrašnjopolitičkih razloga. "U Hrvatskoj ako pričate protiv prvog suseda dobijate poene", ocenio je Ljajić, koji smatra da će Srbija i dalje biti predmet političke kampanje kod suseda.

Foto: depositphotos.com/lucidwaters


Izvori

Tanjug


Tagovi

Blokada granica Rasim Ljajić Kolone Štete privrednika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.