Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deklarisanje mesa
  • 08.07.2015. 15:00

Trgovine pogrešno deklarisale meso

Agencija za bezbednost hrane slovenačkog ministarstva poljoprivrede objavila je listu trgovina i mesara koji se nisu pridržavali odredaba o označavanju mesa.

Foto: depositpgotos.com
  • 76
  • 2
  • 0

Agencija za bezbednost hrane slovenačkog ministarstva poljoprivrede danas je objavila listu trgovina i mesara kod kojih je inspekcija protekle nedelje ustanovila da se nisu pridržavale odredaba o označavanju mesa, među kojima je više Merkatorovih i Tušovih prodavnica.

Prekršaji, zbog kojih su se pored 12 Merakatorovih trgovina i tri Tušove, našle i brojne lokalne trgovine i mesare u Sloveniji, zabeleženi su u 60 slučajeva od 113 pregledanih. Najčešće prekršaja bilo je kada je u pitanju promet svinjskog mesa koje je označavano kao domaće, a bilo je iz uvoza.

Trgovci često pribegavaju pogrešnom označavaju jer potrošači najviše poverenja imaju u domaću hranu, a Slovenija poslednjih godina uspeva da proizvede samo 30 odsto potrebne svinjetine, piše ljubljanski Dnevnik, navodeći da je do objavljivanja spiska onih koji su prekršili propise došlo pod pritiskom javnosti.

Javno saopštavanje onih koji su prekršili propise, pored dalje kontrole, najbolji je način da se ta opojava eliminiše, konstatuje list.

Foto: depositpgotos.com; artfotoss


Izvori

Tanjug


Tagovi

Deklarisanje mesa Kontrole Pogrešno označavanje Svinjsko meso Slovenija Inspekcija Mesari Uvoz

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao