Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medalje
  • 09.02.2022. 12:00

Tri medalje za srpske rakije i liker na sajmu Prodekspo u Moskvi

Subotička kompanija "Simeks original", koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića, nagrađena sa čak tri medalje, jednom zlatnom i dve bronzane.

Foto: Facebook/Simeks original
  • 136
  • 5
  • 0

Na Međunarodnoj sajamskoj manifestaciji prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu "Prodekspo-2022", koja traje do 11. februara, Srbiju predstavlja 13 kompanija sa proizvodnim programima mlečnih proizvoda, sireva, kajmaka i mlečnih namaza, mesnih prerađevina, kašica za decu, džemova, voćnih sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, alkoholnih proizvoda, vina i rakije, prenosi PKS.

Kako izveštava Sputnjik, subotička kompanija "Simeks original", koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića, nagrađena je na međunarodnom sajmu prehrambene industrije "Prodekspo 2021" u Moskvi sa čak tri medalje, jednom zlatnom i dve bronzane. "Top pelinkovac" kompanije "Simeks" nagrađen je zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji herbalnih biter likera, a "Vučije rakije" od dunje i šljive, istog proizvođača, bronzanim medaljama.

"Herbalni likeri su budućnost na tržištu, dok su voćne rakije tradicionalno na policama maloprodajnih objekata najvećeg ruskog distributera. Očekujemo da će rezultati otvoriti vrata ruskog tržišta i drugim srpskim proizvođačima alkoholnih proizvoda", rekao je za Sputnjik direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Moskvi Dejan Delić.

Svake godine sajam "Prodekspo" poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja, a ove godine učestvuje preko 2.600 izlagača iz raznih zemalja: Italije, Brazila, Severne Makedonije, Turske, Francuske, Portugalije, Azerbejdžana i drugih.


Tagovi

Prodekspo Moskva Srpske rakije Dejan Delić Rakije Likeri Herbalne rakije Zlatna medalja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...