Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wiener Tafel
  • 06.08.2017. 21:00

Tri tone hrane za socijalne ustanove

Bečko udruženje za socijalni transfer hranom snabdeva 19.000 socijalno ugroženih osoba!

  • 428
  • 35
  • 0

Udruženje za socijalni transfer "Wiener Tafel" u Beču postoji još od 1999. godine. Bavi se spasavanjem namirnica od propadanja i njihovom distribucijom socijalnim ustanovama širom grada.

Svakog dana oko 400 volontera tako prikupi i do tri tone vrednih namirnica, uglavnom voća i povrća, čiji rok trajanja ističe i preusmeri ih na 117 socijalnih ustanova u Beču: sigurne kuće, smeštajne jedinice za beskućnike, javne kuhinje, dnevne centre i ustanove za brigu o izbeglicama.

Donacije stižu iz 200 bečkih trgovima i industrijskih pogona za preradu hrane, a jedan od najvećih izvora su i bečke pijace. Na taj način ovo udruženje snabdeva 19.000 socijalno ugroženih osoba!

Magistrat Grada Beča MA 59, u čiji resor spada i upravljanje pijacama, kroz saradnju sa ovim udruženjima, spasava dragocene resurse, sprečava stvaranje velikih količina otpada i samim time čuva životnu sredinu. Kako bi se broj spasenih namirnica u naredne tri godine udvostručio, na bečkoj veletržnici sredinom juna ove godine otvoreno je i novo rashladno skladište sa kuhinjom, koje će služiti kao distributivni centar udruženja.

Izvor i foto: Inostrana kancelarija grada Beča


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]