Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaplena mesa
  • 01.07.2015. 16:00

U Ilegalnim klanicama zaplenjeno 3 tone mesa

U Pančevu i naselju Crepaja otkriveni ilegalni objekti za klanje i preradu. Zaplenjeno je više od 3 tone mesa i proizvoda od mesa.

Foto: depositphotos.com
  • 320
  • 125
  • 0

Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine izvestili su da je u toku vanredna službena kontrola veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koja uz asitenciju MUP-a - Odeljenja za privredni kriminal, traje od prošlog petka.

Tom su prilikom u Pančevu i naselju Crepaja otkriveni ilegalni objekti za klanje i preradu, gde je zaplenjeno više od 3.000 kilograma mesa i proizvoda od mesa, koje su vlasnici ilegalnih klanica nameravali staviti u promet, što je važećim zakonskim propisima zabranjeno.

Sva zaplenjena količina mesa i proizvoda od mesa, biće na propisan način neškodljivo uništena, dok će protiv lica zatečenih u nelegalnim radnjama biti pokrenut odgovarajući zakonski postupak kod nadležnog suda.

Veterinarska inspekcija u poslednje je vreme sve aktivnija u sprečavanju ilegalne trgovine mesom. Podsetimo, sredinom aprila na pravcu iz Leposavića prema Raškoj zaplenjena je ilegalna pošiljka mesa upućena u Novi Pazar. Tada se radilo o više od 2 tone pilećeg mesa.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine ovom je prilikom apelovalo na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

Foto: depositphotos.com; vipavlenkoff


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Zaplena mesa Ilegalne klanice Pančevo Crepaja MUP Nelegalne radnje Veterinarska inspekcija Proizvodi od mesa

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao