• Gušter u malinama
  • 07.06.2019. 19:00
  • Engleska

U kutijici sa malinama pronašla živog guštera

Engleskinja se šokirala kada je shvatila da je iz pakovanja malina gleda mali gušter.

Foto: Pixabay/lentchok/InspiredImages
  • 211
  • 78
  • 0

Police supermarketa ovih dana obojene su crvenim plodovima voća i povrća, posebno malina, jagoda, paradajza i u žutim i ljubičastim bojama pa nije teško u plastičnim, prozirnim kutijama otkriti uljeza. Posebno ako je on gušter čije se telo proteže duž čitave posudice. 

Upravo se to dogodilo ove nedelje u engleskom gradu Basildonu (pokrajina Eseks), u tamošnjoj prodavnici Sainsbury. 

Jedna žena šokirala se kada je uzela posudicu sa malinama i u njoj otkrila guštera, malog gekona koji je na njegovu sreću, još bio živ, ali sigurno u većem strahu nego ona. 

Paketić je pokazala radniku u prodavnici koji se takođe zbunio, ne znajući kako je gušter ušao u market. Ipak, sklonili su ga na sigurno, a onda su ga preuzeli u Engleskom kraljevskom društvu za zaštitu životinja (RSPCA). 

Budući da Sainsbury, prema navodima ladbible, često nabavlja maline iz Španije, moguće je i da je mali gekon prevalio hiljade kilometara da bi došao do Basildona.

Gekon gušteri žive na svim kontinentima, širom sveta, ali više vole toplu, tropsku klimu. Obično nisu otrovni niti štetni za ljude. Srednji, do veliki gekoni mogu ugristi ako su uznemireni, ali, njihov zagriz je nežan i ne može probiti kožu. 

Treba napomenuti i da su gušteri vrlo korisne životinje jer uništavaju mnoge štetne insekte pa svakom voćaru ili povrtaru može biti drago kada u svojoj bašti ili voćnjaku ugleda nekog od guštera. 


Tagovi

Gušter u malinama Korisna životinja Pakovanje malina Životinja u prodavnici


Autorka

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi