Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena hleba
  • 15.02.2016. 10:00

U Skoplju pojftinio hleb zbog srpskog brašna

Hleb u Skoplju je pojeftinio, a razlog za to je jeftino srpsko brašno i oštra konkurencija među pekarama.

  • 59
  • 1
  • 0

Hleb u Skoplju je pojeftinio, a razlog za to je jeftino srpsko brašno i oštra konkurencija među pekarama.

Prema odluci Mlinsko-pekarske grupacije Privredne komore Makedonije, hleb je pojeftinio od dva do pet denara, zavisno od težine i proizvođača. Najveći proizvođač hleba u Skoplju "Žito luks" je snizio cene svog osnovnog tradicionalnog hleba, dok su neke manje pekare hleb po nižim cenama počele da prodaju juče.

Predsednik te grupacije Goran Milišić je rekao da se odluka o pojeftinjenju odnosi samo na Skoplje, jer se u ostalim gradovima već prodaje po nižim, damping, cenama i neće biti daljeg smanjenja. Iz Mlinsko-pekarske grupacije Makedonije ističu da su zbog niske cene srpskog brašna pred kolaps dovedeni i mlinari i pekari. Ta grupacija je zatražila državne subvencije od 2,5 denara za mlinare i dva denara za poljoprivrednike da bi se pokrila razlika između proizvodđačke i prodajne cene pšenice. Iz Ministarstva poljoprivede su odgovorili da će razmotriti taj zahtev.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Hleb Skoplje Srpsko brašno Cena hleba Pojeftinjenje Goran Milišić Mlinari Pekari

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]