Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovina prehrambenim proizvodima
  • 22.12.2016. 08:00

Uskoro mesni i mlečni proizvodi na tržištu Kosova

Veterinarski sertifikati za meso i mleko i njihove prerađevine počeće da se primenjuju od 15. februara, što će omogućiti promet te robe na kosovskom tržištu.

Foto: bigstockphoto.com/Alex
  • 2.245
  • 230
  • 0

Veterinarski sertifikati za meso i mleko i njihove prerađevine počeće da se primenjuju od 15. februara. To će omogućiti promet te robe na kosovskom tržištu, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. On se u Bujanovcu sastao sa predstavnicima lokalnih samouprava i sa oko 50 privrednika iz opština na jugu Srbije. Kako je naglasio već usaglašeni veterinarski sertifikati za meso i mleko i njihove prerađevine, počeće da se primenjuju sredinom februara, a to će omogućiti prodaju te robe na tržištu Kosova.

Najavljeno otvaranje kancelarija PKS u Preševu i Bujanovcu

Predsednik PKS je istakao da je za razvoj privrede ovog kraja naročito je značajan završetak autoputa ka Makedoniji, kao bitan preduslov za uspešnije poslovanje na jugu Srbije. Marko Čadež je dodao i to da privredne komore moraju jedna drugoj ići u susret i tražiti nove šanse i mogućnosti, poslovne ideje, za ceo region. Privredna komora Srbije će kako je najavio je Čadež, otvoriti kancelarije u Preševu i Bujanovcu. One će pružiti podršku privrednicima, omogućiti njihovo povezivanje i razmenu ideja.

Najavljena promocija privrednih potencijala Bujanovca i Preševa po gradovima Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije najavio je i promociju privrednih potencijala Bujanovca i Preševa u Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu u februaru, a u januaru i u Prištini. Kako je Čadež objasnio svaki novi posao koji bude dogovoren između privrednih delegacija, doprinos je lokalnom razvoju i donosi koristi i opštinama i građanima, objavila je PKS.

Junaci modernog doba obezbeđuju radna mesta i ekonomski rast

U razgovorima su učestvovali i Safet Grdžaliju, predsednik Privredne komore Kosova koji je predvodio delegaciju 11 kompanija, čiji su predstavnici razmenili informacije o mogućnostima saradnje sa firmama iz Bujanovca i Preševa. Grdžaliju je ovom prilikom istakao je da je sastanak sa delegacijom PKS veoma dobra prilika za partnerstvo, dijalog i jačanje saradnje. "Junaci modernog vremena i u Srbiji i na Kosovu su oni koji se bave ekonomijom, obezbeđuju nova radna mesta i ekonomski rast", naglasio je Grdžaliju.

Region mora promovisati ideju jedna regija - jedno tržište

Predsednik PKK potvrdio je da Srbija ima pozitivne ekonomske trendove, dobre trgovinske sporazume i jaku diplomatsku ekonomiju. Ističući da Kosovo i Srbija imaju dva zajednička neprijatelja - nizak ekonomski rast i stopu nezaposlenosti, Grdžaliju je naveo da se dijalog dve strane mora ojačati kroz ekonomski razvoj, koji bi kasnije doprineo i jačanju poltičkog i socijalnog mira i stabilnosti i ubrzao proces integracija. On je na kraju razgovora zaključio da region mora promovisati ideju jedna regija-jedno tržište i moramo prvo biti spremni za ekonomske integracije i uklanjanje privrednih barijera.

Foto: bigstockphoto.com/Alex9500


Izvori

Privredna komora Srbije


Tagovi

Privredna komora Srbije Privredna komora Kosova Marko Čadež Safet Grdžaliju Meso Mleko Mesne prerađevine Mlečni proizvodi Srbija Kosovo Trgovina Promet roba Ekonomska saradnja Bujanovac Preševo Veterinarski sertifikati


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D