Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PKS
  • 19.07.2016. 15:15

Velike mogućnosti srpske industrije hrane na EU tržištu

Proizvođači prehrambenih proizvoda iz Srbije imaju potencijal da dugoročno budu pouzdani dobavljači velikim trgovinskim lancima na tržištu EU.

  • 99
  • 2
  • 0

Proizvođači prehrambenih proizvoda iz Srbije imaju potencijal da dugoročno budu pouzdani dobavljači velikim trgovinskim lancima na tržištu EU, istaknuto je u Privrednoj komori Srbije na predavanju španskog eksperta za prehrambenu industriju Pedra Miguela Lucasa.

Savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš predstavio je ulogu nacionalne poslovne asocijacije kao podrške domaćim firmama da unaprede poslovanje u inostranstvu i povežu se sa velikim međunarodnim kompanijama. Španski ekspert govorio je o kapacitetima na tržištu EU u oblasti prehrambene industrije, kao i mogućnostima naših kompanija, rekao je Kemiveš. Podsetio je da PKS organizuje učešće kompanija iz prehrambenog sektora na svim velikim svetskim sajmovima, kako bi predstavile proizvodni program i povezale se sa potencijalnim partnerima.

Miguel Lucas iz Španije, ekspert za prehrambenu industriju, rekao je da Srbija ima veliki potencijal na tržištu EU. Želimo da srpska prehrambena industrija bude više prisutna na tom tržištu, istakao je on i dodao da kompanije iz Srbije mogu dobro da se pozicioniraju na velikim tržištima. Na sastanku u PKS-u španski stručnjak predstavnicima prehrambene industrije govorio je o novim trendovima u industriji hrane u Evropi sa osvrtom na saradnju dobavljača i trgovinskih lanaca.

U Komori je predstavljen projekat EUxcellence u okviru kojeg se organizuje i prvi sajam srpskih prehrambenih proizvoda u Briselu krajem septembra kao deo aktivnosti da se domaći proizvođači hrane i pića što bolje pozicioniraju na tržištu Zapadne Evrope i iskoriste mogućnosti EU fondova.


Tagovi

EU tržište Miguel Lucas Projekat EUxellence Srpska prehrambena industrija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u