Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Teška odluka Vlade Srbije
  • 30.06.2016. 15:35

Vlada odlučila: produženi prelevmani

Prema pisanju pojedinih medija, na neizvesnost je najverovatnije stavljena tačka. Vlada Srbije odlučila je da produži prelevmane za uvoz mleka i mlečnih proizvoda do kraja godine.

Foto: bigstockphoto.com/mogddl
  • 3.496
  • 173
  • 0

Vlada Srbije odlučila je da produži prelevmane za uvoz mleka i mlečnih proizvoda do kraja godine, prenose mediji iz izvora bliskih vladi. Predstavnici države tvrde da se tako štiti domaća proizvodnja, a da se Evropska komisija neće protiviti da se time pomogne stočarstvo u Srbiji.

O ukidanju prelevmana na uvoz mleka naši farmeri nisu smeli ni da razmišljaju jer bi to značilo kraj našem stočarstvu. To je nedavno izjavila predsednica Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine Sanja Bugarski.

"To je stvar o kojoj mi mlekari ne želimo ni da razmišljamo. Mi se stvarno nadamo da Vlada Republike Srbije ima toliko znanja i razumevanja i da neće ukinuti prelevmane", rekla je Bugarski.

Stavljenja tačka na neizvesnost

Prema pisanju pojedinih medija, na neizvesnost je najverovatnije stavljena tačka. Vlada Srbije odlučila je da produži prelevmane za uvoz mleka i mlečnih proizvoda do kraja godine, a savetnik premijera Dragan Glamočić kaže da se očekuje razumevanje Evropske komisije.

"Naravno, Vlada vodi računa o svom govedarskom sektoru. Ja verujem da će se naći način da se on dalje spasi i ostane u životu, na zadovoljtvo naših proizvođača, a ne očekujem onda ni reakciju Evropske komisije, koja će nadam se shvatiti situaciju u kakvoj se Srbija nalazi i ekonomski i socijalno, ako imamo u vidu sve ovo što se dešava", naglasio je Glamočić. Prelevmani na uvoz mleka uvedeni su pre godinu dana. To je bila privremena mera, a zbog teške situacije u našem stočarstvu, njeno produžavanje i u ovoj godini znači dodatnu šansu za oporavak srpskog agrara.

Izvor: Agroklub.rs

Foto: bigstockphoto.com/mogddl

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetaju nego šta, i u februaru!

Slikala u blizini Tršića Sofija Knežević