Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fontana piva
  • 12.09.2016. 18:00

Zeleno zlato - fontana iz koje teče pivo!

Prva fontana piva u Evropi otvorena je u Žalecu u Sloveniji!

Foto: Turizem Žalec/Facebook
  • 190
  • 8
  • 0

Slovenija je dobila novu turističku atrakciju - prvu fontanu piva u Evropi! Naime, u mestu Žalec, otvorena je fontana Zeleno zlato iz koje ne curi voda nego pivo. Slovenija je inače peta zemlja u svetu po proizvodnji hmelja, a Donja Savinjska dolina gde se i nalazi Žalec je upravo dedovina proizvodnje te ratarske biljke.

"U Žalecu želimo da položimo temelje zanimljive priče o budućnosti i povežemo je s postojećom istorijom i sadašnjošću. Rezultat te želje je fontana Zeleno zlato", opisuju na turizem-zalec.si.

Projekat pivske fontane započet je 2014. godine na inicijativu tadašnjeg predsednika Udruženja turističkih zajednica Opštine Žalec, mr Matjaža Omladiča. Fontana ima osam slavina, ali se samo iz pet zasada može natočiti pivo. Doduše, ne i besplatno. Ko želi da ga proba mora da plati 6 evra za šta dobija posebnu čašu s mikročipom u koju može da sipa po decilitar piva iz svake slavine.

"Cilj nije da se ljudi ovde napiju, već želimo da promovišemo kulturu konzumiranja piva", izjavio je gradonačelnik Žaleca Janko Kos. Ova neobična fontana se nalazi na pijaci, u parku, u centru tog slovenačkog grada.

Foto: Turizem Žalec/Facebook


Tagovi

Pivo Slovenija Fontana piva Žalec Turizam Hrana Prehambena industrija Alkoholna pica Zeleno zlato


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.