Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Adeco d.o.o
  • 28.04.2017. 08:00

Adeco Dizel D2 aditiv za poboljšanje mazivosti

Potreba za smanjivanjem emisije štetnih sastojaka (SOx, NOx) u izduvnim gasovima dizel motora, dovela je do smanjivanja sadržaja sumpora u dizel gorivu.

  • 2.675
  • 271
  • 0

Potreba za smanjivanjem emisije štetnih sastojaka (SOx, NOx) u izduvnim gasovima dizel motora, dovela je do smanjivanja sadržaja sumpora u dizel gorivu. Da bi se smanjila emisija SOx morao se smanjiti sadržaj sumpora u gorivu.

Od 1993. godine, dopušten sadržaj sumpora u euro 1 dizel gorivu iznosio je do 200 ppm (mg/kg), da bi od 2009. godine sadržaj sumpora u euro dizel gorivu iznosio max. 10 ppm (EURO V). Sa smanjivanjem sadržaja sumpora u euro dizel gorivu, javili su se problemi sa podmazivanjem elemenata u sistemu za napajanje motora gorivom, jer sumpor je imao ulogu da podmazuje navedene elemente. Sumpor iz goriva, zajedno sa metalima, gradi MoS2 (Molibden disulfid) koji se koristi kao antihabajući aditiv u mazivima.

D2 dizel aditiv

Ovo je naročito negativan uticaj imalo na starije tipove motora, koji su projektovani i izrađeni da se podmazivanje vrši pomoću sumpora iz goriva. Da bi se vratila funkcija podmazivanja pumpe za napajanje gorivom, pumpe za ubrizgavanje goriva i brizgaljki, potrebno je dodati aditiv u gorivo koji će podmazivati elemente sistema za napajanje dizel motora gorivom.

ADECO DIZEL D2 ADITIV namenjen je za poboljšanje mazivih svojstava dizel goriva koja imaju mali i ekstremno mali sadržaj sumpora. Proizveden je od smeše masnih kiselina i lakog baznog ulja. Rastvara se u većini zasićenih ugljovodonika. Ne rastvara se u vodi.

Sipa se u rezervoar i namešava se sa dizel gorivom, kod starije generacije motornih vozila i mehanizacije prema tabeli mešanja. Obezbeđuje vrlo dobro podmazivanje pumpe visokog pritiska ("Bosch" pumpe) kod svih dizel motora, čime se smanjuje habanje svih pokretnih delova pumpe i obezbeđuje produžen radni vek opreme i delova. Proizvod treba koristiti prilikom svakog punjenja rezervoara.

Tabela 1: Mešanje aditiva sa gorivom

Adeco D2 dizel aditivi

100 ml

200 ml

1000 ml

Dizel gorivo

50 lit

100 lit

500 lit

ADECO D2 DIZEL ADITIV može biti usklаdišten pod normаlnim uslovimа sklаdištenjа (od 0°C do 40°C, u zаtvorenom i natkrivenom prostoru) nа nаjmаnje 1 godinu. Rok trajanja je neograničen u originalnoj ambalaži i pri propisanim uslovima skladištenja. Nakon upotrebe praznu ambalažu odlagati prema važećoj zakonskoj proceduri. Ne prosipati u prirodu!

Za dodatne informacije o ovom i svim vrstama motornih ulja, maziva i antifriza obratite se kompaniji Adeco na dole navedene kontakte!


Tagovi

Adeco Dizel ulje Motorno ulje Dizel motor


Partner

Adeco d.o.o

Temerinski put 109, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 (0) 21 678 00 80, e-mail: prodaja@adeco.rs web: http://adeco.rs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u