Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Case IH
  • 02.02.2022. 18:00

AFS Harvest Command prilagođava kombajn na promene u uslovima žetve

Aktivnost kombajna se podešava na osnovu podataka koje isporučuju senzori, a tiču se kvaliteta zrna, odnosno identifikuje napuknuta i slomljena kao i materijal koji nije zrno te automatski prilagođava postavke stanju na terenu, a kako bi se optimizovao protok i minimizovao gubitak. 

Foto: Case IH
  • 141
  • 38
  • 0

U izmenjenim klimatskim uslovima žetva useva je postala izazov, a proizvođači stvaraju nova, inovativna rešenja koja omogućavaju prilagođavanje mehanizacije problemima koji se javljaju na terenu. Poslednjih godina se veoma često dešava da su u vreme ovih radova padavine obilne što je vodilo do odlaganja ili prekida. To je na kraju dovelo do produžene žetve za dve do tri nedelje zbog kasnije zrelosti useva, visokog nivoa vlage i nepredvidivog vremena.

Povremene i ponekad obilne padavine u većem delu Evrope značile su prekid ili odlaganje početka žetve za poljoprivrednike.

Case IH Axial-Flow kombajni iz serije 250 su napravljeni kao odgovor na takve probleme. Kako kažu u kompaniji Case IH, udovoljavaju zahtevima velikih savremenih proizvođača i ugovorene proizvodnje. Obezbeđuje brzu žetvu, povećanu mogućnost izvršavanja čak i u najzahtevnijim uslovima uz isporuku kvalitetnog zrna.

AFS Harvest Command paket

Kako navode, Case IH se kontinuirano bavi inovacijama kako bi se povećala produktivnost. Stoga njihov AFS Harvest Command paket predstavlja najnoviju automatizovanu tehnologiju i na kombajnima serije 250 pokazuje svoje performanse. One kombajneru olakšavaju prilagođavanje mašine na menjanje uslova žetve tokom dugog radnog vremena.

Aktivnost kombajna se podešava na osnovu podataka koje isporučuju senzori, a tiču se kvaliteta zrna, odnosno identifikuje napuknuta i slomljena kao i materijal koji nije zrno pa automatski prilagođava postavke stanju na terenu, a kako bi se optimizovao protok i minimizovao gubitak. 

Takođe, prati opterećenje na situ, gubitke pod uticajem vetra, brzine kretanja, opterećenje motora, a sve kako bi se maksimizovao učinak što je posebno važno u teškim uslovima žetve. 

Dakle, postavke poput brzine rotora, rad lopatica, brzina čišćenja ventilatora i otvora za sito automatski se i kontinuirano podešavaju, a pri tome nema intervencije kombajnera.

Naravno, kombajni omogućavaju žetvu različitih vrsta useva: pšenice, ječma, kukuruza, soje, uljane repice i drugih kultura.

Senzori prate sve iz okruženja

U kompaniji ističu kako su izuzetno dobre rezultate u žetvi sa ovom mehanizacijom imali ratari u Tiringiji, u srednjoj Nemačkoj tokom prošlogodišnje žetve. 

AFS Connect za bežični prenos podataka

Pored toga, najnovija serija Axial-Flow 250 takođe nudi prednost bežičnog prenosa podataka AFS Connect i upravljanja njima tako što omogućuje vlasnicima da njima precizno upravljaju, kako na farmi, polju, floti i to sa svog računala, telefona ili tableta. Na taj način mogu koordinisati istovar, stanje sa gorivom i primati obaveštenje o vlazi u prinosu i drugim podacima o žetvi. 

Osim toga, za ovu seriju su u ponudi hederi za svaku vrstu kombinovanih useva što obezbeđuje visoku efikasnost bez obzira na prinos useva i uslove.

Kombajni su dostupni u dva raspona koji odgovaraju širokom spektru poljoprivrednih delatnosti. Serija 150 je namenjena poljoprivrednicima srednje veličine, dok je serija 250 osmišljena za potrebe velikih proizvođača koji traže veliki kapacitet, maksimalan kvalitet zrna te tehnologiju i automatizaciju dizajnirane za maksimalnu produktivnost.


Tagovi

Kombajn Case IH Axial-Flow Žetva AFS Harvest Command AFS Connect


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer