Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena pšenice
  • 18.06.2020. 08:00

Čim Vlada odobri novac za otkup - znaće se cena pšenice?

Ivan Vučković je rekao da je Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije predložila da otkupna cena pšenice bude 22 dinara po kilogramu. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede na održanom sastanku nisu bili protiv tog predloga.

Foto: JumpStory
  • 620
  • 80
  • 0

Predstavnici Ministartva poljoprivrede Srbije obećali su Nezavisnoj asocijaciji poljoprivrednika Srbije da će direkcija Robnih rezervi objaviti otkupnu cenu pšenice čim Vlada odobri novac za otkup, rekao je predsednik Skupštine tog udruženja Ivan Vučković, prenosi Beta.

Vučković je rekao da je to Udruženje predložilo da otkupna cena pšenice bude 22 dinara po kilogramu, jer je prošle godine, kad je rod bio mnogo bolji, otkupna cena bila 20 dinara. Dodao je da predstavnici Ministarstva poljoprivrede na održanom sastanku nisu bili protiv tog predloga.

Cena pšenice ove godine - 20 dinara?

Istakao je da poljoprivrednici ne traže nerealnu cenu, jer stočno brašno koje sadrži najvećim delom pšeničnu ljusku košta 23 dinara po kilogramu.

Pokrivanje troškova proizvodnje

S druge strane, otkupna cena od 15 dinara bez poreza na dodatu vrednost, koju je ponudio MK komerc koji i diktira uslove otkupa poljoprivrednih kultura u zemlji, daleko je od prihvatljive i opravdane za proizvođače, objašnjavaju za Danas vojvođanski ratari koji zahtevaju 22 dinara kako bi pokrili troškove proizvodnje.

Prijava protesta zbog cene pšenice odložena - čeka se Ministarstvo

Podsetimo, nedavno je Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije su u poslednjem trenutku odložili prijavu uličnog protesta, zbog toga što je država ignorisala njihov zahtev da objavi cenu pšenice pre žetve.


Tagovi

Cena pšenice Rod pšenice Žetva Ministarstvo poljoprivrede Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije Protest Otkupna cena


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...