Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 05.07.2020. 12:00

John Deere plasira u Evropu visoko efikasnu seriju X9 kombajna

Kombajni X-serije imaju najširi nagibni transporter, najveći zaslon kao i jedinicu za sečenje do 15 metara. Sa 5,2 m2, najvećim aktivnim prostorom za odvajanje koji je John Deere ikad ponudio, kapacitet berbe podiže se na potpuno nov nivo.

Foto: YouTube/screenshot
  • 525
  • 52
  • 0

Nakon dugog čekanja, poznata kompanija John Deere predstavila je svoju novu seriju kombajna, X9 1000 i X9 1100, a kako sami tvrde, ova verzija posebno je dizajnirana za zahtevne berbe u severnoj Evropi, piše bauernzeitung.at.

"Kombajni X-serije imaju najširi nagibni transporter, najveći zaslon kao i jedinicu za sečenje do 15 metara. X9 1100 skida i do 100 tona pšenice na sat s manje od jedan odsto gubitka zrna. S 5,2 m2, najvećim aktivnim prostorom za odvajanje koji je John Deere ikad ponudio, kapacitet berbe podiže se na potpuno nov nivo“, kaže direktor marketinga Džonatan Edvards.

Veći sistem čišćenja i manja potrošnja goriva

X9 takođe, predstavlja svoj DynaFlo XL povećan sistem za čišćenje od gotovo sedam metra kvadratna (36 odsto više od S790) s protokom vazduha koji dolazi od četiri snažna ventilatora, koji se prilagođava neravnom terenu zahvaljujući sistemu "Active Terrain".

John Deere-u zemljište u industrijskoj zoni Sremske Mitrovice, stočarima poljoprivredno u zakup

Zanimljiva činjenica je i ta da se zbog male potrošnje goriva kombajni mogu koristiti i do 14 sati, a sve zahvaljujući novom "PowerTechTM 13", šestolitarskom šestocilindričnom motoru koji isporučuje do 700 KS, odnosno 515 kW. Takođe, novi sistem cisterni puni 1.250 litara goriva za manje od 2,5 minuta. 

Efikasno razbacivanje biljnih ostataka do 15 m

Dvostrukom rotoru prethodi bubanj za dovod mase, a svaki ima lopatice za usmeravanje useva, te prođe 9,5 okretaja za efikasno odvajanje.

Što se tiče same sečke, ona ima 124 noža i obezbeđuje dobar kvalitet usitnjavanja. Daljinsko podešavanje kontra noževa omogućava podešavanje intenziteta, a ima mogućnost raspršiti slamu do 15 metara.

Cisterna za zrno u verziji 1.000 ima zapremninu od 14.800 litara, dok u većem modelu 1.100 sadrži 16.200 litara, a brzina istovarne cevi ide od 186 l/s.

Kabina s masažnim i grejnim sedištem

Kao i kod S700 kombajna, posebne kamere (Combine Advisor) pomažu ICA2 sistemu koji autonomno upravlja mašinom prema vozačevim naredbama. Ovaj sistem takođe, uzima u obzir informacije koje pruža senzor za opterećenje motora.

Raspon kabina nudi tri različite mogućnosti opreme, "Select" odnosno, osnovni model, "Premium" i "Ultimate", a zavisno od odabranog paketa mogu se dobiti grejana i masažna sedišta kao i radio koji je kompatibilan s aplikacijom koja se instalira na mobilnom uređaju. Na raspolaganju su i razne vrste svetla kao i ona standardna LED. 

John Deere i JOSKIN odneli zlatnu medalju za inovaciju godine - eAutoPower!

Zahvaljujući već spomenutoj aplikaciji svi korisnici imaju mogućnost deliti terenske podatke kao i podatke o stanju mašine, a uz John Deere Connected SupportTM i Expert Alerts System na vreme se mogu detektovati greške prilikom rukovanja kao i potencijalni kvarovi. 

Za sve one koje zanima kupovina, iz kompanije su poručili kako će kombajni iz nove serije X9 moći da se naruče od John Deere distributera pred kraj leta. 

Kako serija X9 izgleda možete pogledati u videu:

Foto: Youtube/ John Deere France


Tagovi

John Deere Kombajn Serija X9 Evropa Rotor Sečka Motor


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.