Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 31.07.2023. 13:30

Kako kompanija "Kite" odgovara izazovima savremene poljoprivrede?

Kompanija "Kite" d.o.o tradicionalno je prikazala svoju ponudu na 18. Smotri poljoprivrede, industrije i trgovine (SPIT) u Kaću i ujedno poljoprivrednim proizvođačima prikazala rad nekih od najkvalitetnijih mašina i opreme renomiranih svetskih proizvođača - John Deere, JCB i KUHN.

Foto: Bogdan Crnojački
  • 603
  • 101
  • 0

Ko je bio na SPIT-u u Kaću vrlo dobro zna da je kompanija "KITE DOO", kao zvanični diler i serviser John Deere i JCB mašina na tržištu Srbije, imala veliki izložbeni prostor gde je stacionarno prikazano deset mašina.

"Posebno bih želeo da istaknem John Deere kombajn T550 (na naslovnoj fotografiji) u agregatu sa hederom John Deere 722X. To je najmoćniji John Deere slamotresni kombajn. Inače, varijabilni hederski sto je pre svega namenjen za žetvu uljane repice, ali može i za žito i ostale kulture. Osim toga izložili smo John Deere traktor 6130M koji je naš najveći traktor uz model 6130R koji može da ide na IPARD i kao takav je veoma interesantan, jer se na jesen očekuje novi krug", rekao je eksport menadžer poljoprivredne mehanizacije u ovoj kompaniji Goran Demko Rihter.

SPIT proslavio punoletstvo: Svoje umeće pokazalo 25 mašina

Posebno mesto zauzeo je model traktora John Deere 6R215, koji se ističe nisom potrošnjom, kao pobednik u transportu na testu traktora koje je sprovela Poljoprivredna komora Donje Saksonije (Nemačka) 2020. godine, sa potrošnjom od samo 19,2 l/h - što je prednost od 1,2 l/h u odnosu na traktor koji se našao na drugom mestu.

Pobednik u transportu - John Deere 6R215

"Trenutno najveći izloženi traktor nam je John Deere 8R310, model najprodavanije i najpouzdanije serije teških traktora u Srbiji. On je agregatiran sa priključnom mašinom KUHN Performer 3000, koja ima sposobnost prilagođavanja različitim tipovima zemljišta i vremenskim uslovima, za brz i visokokvalitetan rad sa jednostavnom, robusnom i efikasnom višenamenskom mašinom.

Mi smo uvoznici i JCB mehanizacije, pa smo izložili i Telehendler 535-95 Agri, koji je trenutno najpopularniji model teleskopskih manipulatora na našem tržištu, svetskog broja jedan u proizvodnji mašina za manipulaciju sa teretom."

Dostupne mašine, ali i usluge 

U pomenutoj kompaniji akcije su stalno aktuelne, a kako bi zadovoljili potrebe kupaca i obezbedili im da željenu mašinu dobiju u što kraćem roku, čak i istog dana, poseduju veliki lager mehanizacije, uvek dostupne traktore i kombajne.

Najveći izloženi traktor - John Deere 8R310

"To je naša najveća prednost u odnosu na naše konkurente. Mi imamo stalno dostupne mašine na stanju, a u saradnji sa OTP lizingom, postoji model finansiranja sa umanjenim ratama. Na taj način pomažemo poljoprivrednicima da u ovim teškim uslovima imaju startne rate manje, a da nakon 5 ili 7 godina koliko traje aranžman imaju izbor da uplate ostatak do pune vrednosto mašine ili odlože plaćanje tog dela duga na dodatne 3 godine", ističe predstavnik prodaje u kompaniji "KITE DOO".

Odeljenje"KITE Tehnologije" u okviru kompanije ima za cilj da objedini celokupnu ponudu iz ugla agronomije i mehanizacije, kroz različite vidove usluga. One se tiču uzorkovanja zemljišta i pružanja preporuka za đubrenje i za setvu.

U centru pažnje i traktor 6R130 sa prskalicom John Deere M732i

"Od nove godine smo otpočeli sa kreiranjem mapa za tretiranje herbicida i za tu namenu smo na SPIT-u izložili prskalicu John Deere M732i koja je agregatirana sa traktorom 6R130. Za tu vrstu usluge smo se odlučili zbog ušteda same hemije i zbog ekološkog pristupa samoj poljoprivrednoj proizvodnji. Model traktora John Deere 6R koristimo u promotivne svrhe i za iznajmljivanje našim klijentima, jer od svih traktora, iz premium segmenta sa 4 cilindra, na tržištu poseduje najbolje mogućnosti po pitanju implementacije tehnologije za preciznu poljooprivredu", rekao je menadžer odeljenja "KITE Tehnologije" Nebojša Balać.

Veliko interesovanje posetilaca na štandu kompanije KITE

On je dodao da se zahvaljujući tome vrlo lako može implementirati svaki tip i vrsta mape i da se to eksploataciono primeni i na parceli.

Pored svih karakteristika, prednost prkalice John Deere M732i jeste što je jedna sekcija - jedna dizna i to omogućava da se tretira svaki korov pojedinačno. Pored "See&spray-a" koji je neka perspektiva, ovo je alat koji će se tek da se koristiti, a posle pravljenja zone za prskanje, koja može da bude 50 cm, može da se pokriva samo jedan, željeni korov. Još jedna velika prednost ove prskalice je to što prati trag traktora i na taj način smanju se gaženje zeljišta i useva.

John Deere 6R130 najsvestraniji

Najsvestraniji traktor iz premium segmenata sa 4 cilindra je John Deere 6R130, koji odlikuje izuzetna efikasnost u potrošnji goriva i automatuzacija najvišeg nivoa uz primenu mnoštva alata precizne poljoprivrede. Na SPIT-u je bio izložen demo traktor sa najvišim paketom opreme, koji je na sebi imao antenu SF7000, koja je tamo premijerno prikazana jer još uvek nije zvanično u prodaji.

Prikazan i KUHN Peerformer

Inače, serija 6R kreće se od jačine 110 konjskih snaga pa do 250 i u domenu snage pripada redu traktora srednje kategorije, dok su kvalitet i tehnologija premium.

Ekspertski pregledi ustaljena praksa

"Expert Check" odnosno ekspertski pregled deo je redovne prakse kompanije "KITE DOO" kako za sezonske mašine na šta se obraća posebna pažnja, tako i na mašine koje rade u kontinuitetu cele godine.

"Sezonske mašine su nam kombajni, silažni kombajni, prskalice, balirke i tako dalje. To je praksa koja se u principu nakon završetka sezone redovno upražnjava i smisao svega je da se mašina pravovremeno popravi i dovede u radno ispravno stanje kako bi joj ispravnost i takozvani 'up time' tokom radne sezone bio maksimalan i kako ne bi bilo otkaza u sezoni", navodi menadžer servisa zadužen za John Deere poljoprivrednu mehanizaciju Milan Hekenberger.

Za traktore "Expert Check" se radi dvaput, jedno je nakon završene jesenje sezone u decembru, a drugi put se radi u maju, nakon završene zaštite useva, kako bi u momentu kada krene osnovna obrada i setva sitno zrnih kultura mašina radila maksimalno pouzdano.

Na jesen novi paketi akcija

U ovoj kompaniji najavljuju da za jesen pripremaju određene pakete koji će sadržati usluge, agronomiju i mehanizaciju, gde će u ponudi biti paketi od mapa za đubrenje, varijabilog rasipača koji će se iznajmljivati zajedno sa traktorom sa navigaciom, kao i đubrivo koje će davati u tom celokupnom paketu.

Sektor "Agronomija" bavi se distribucijom semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja i otkupom merkantilnih roba

Inače, sektor "Agronomija" kompanije se uspešno bavi distribucijom semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja i otkupom merkantilnih roba, sa posebnim akcentom na sigurna i dokazana rešenja u najvažnijim poljoprivrednim kulturama. Prioritet sektora "Agronomija" predstavlja pronalaženje i preporuka najboljih tehnologija proizvodnje, što omogućava sigurne i kvalitetne prinose, i usmerava ka glavnom cilju u ovom polju rada - isplativost poljoprivredne proizvodnje.


Foto prilog


Tagovi

Kite doo Traktori Poljoprivredna mehanizacija Johm Deere Kombajn Milan Hekenberger Nebojša Balać Goran Demko Rihter John Deere kombajn T550 John Deere 6R215 John Deere 8R310 Telehendler 535-95 Agri John Deere M732i Expert check Uzorgovanje zemljišta


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

KITE d.o.o

Međunarodni put 162a, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +38121400525, e-mail: info@kitedoo.rs web: http://www.kitedoo.rs