Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inoks na klipovima kukuruza
  • 16.09.2017. 08:30

Ko uništava kombajn? Nagrada za informaciju!

Vezuju mu inoks na klipove kukuruza i tako uništavaju kombajne.

Foto: Fill / Pixabay
  • 3.265
  • 203
  • 0

Kako je to kad te neko iz nepoznatog razloga uzme "na pik", svi smo barem jednom osetili u životu. Mladi poljoprivrednik Siniša Bugarin, iz okoline Križevaca u Hrvatskoj, to doživljava već drugu jesen za redom. Naime, pre nekoliko dana na polju su mu teško oštećena dva od ukupno tri silo kombajna.

Pri poljoprivrednim radovima, najpre je jednim, a onda drugim, naleteo na komade inoksa, koje mu je neko vezao za klipove kukuruza. Štete na kombajnima su velike, posao je prisilno morao da stane, a Siniša je po rezervne delove morao da ode u Austriju.

Iza svega stoji neko ko se dobro razume u mehaniku

Kaže da je to mogao da uradi samo manijak, neko ljubomoran i zavidan: "Do prošle godine pojma nisam imao da detektor metala koje kombajni imaju ugrađene, ne prepoznaje inoks. Znači, onaj ko to radi je jako dobro upoznat sa tim stvarima, a to te može zanimati, jedino ako imaš neke jako loše namere".

Nagrada za informacije

Objašnjava i da je veoma opasno kada inoks razbije noževe, pa delovi metala lete na sve strane. Tako je prošle godine jedan deo preleteo nekoliko centimetara od glave jednog radnika. Iako je policiji prijavio slučaj, počinioci nisu pronađeni. Zato nudi nagradu.

"Štete mi se mere u stotinama hiljada kuna, pa ako neko ima informacije koje bi pomogle u otkrivanju počinitelja, spreman sam da dam nagradu od 50.000 kuna (800.000,00 dinara)", ističe očajan Bugarin.

Foto: Fill / Pixabay


Autorka

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorka i upravna pravnica Sandra Špoljar je, na razne načine, tradicijom i porodično, povezana s poljoprivredom. Dugogodišnja je novinarka u oblasti poljoprivrede.