Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Titan Machinery
  • 21.07.2017. 16:00

Kombajni za najčistije zrno zlata vredno

"Na kombajnu ima samo šest remena koje svako može sam da nabavi s obzirom na to da nisu u pitanju neke specifične vrste. Jednostavno je i održavanje", ističu korisnici CASE IH kombajna.

Foto: titanmachinery.co.rs
  • 2.599
  • 154
  • 0

Svaki korisnik očekuje da kombajn odgovori radnom zadatku na najbolji način, ostavljajući što manji rastur zrna u žetvi (što u slučaju Axial-Flow kombajna iznosi manje od 1%) da nema loma zrna kao i da su nečistoće u bunkeru minimalne što izdvaja kombajn CASE IH u odnosu na druge, a potvrđuje iskustvo njihovih korisnika.

Kupovina žitnog univerzalnog kombajna, pogotovo onih velikog radnog učinka u koje se primenjuje savremena tehnologija s ciljem obezbeđivanja vrhunskih performansi u radu, kao i radni komfor najvišeg nivoa iziskuje značajno investiranje. Takođe zahteva se jednostavno održavanje i podešavanje kombajna radnim uslovima. Neizostavna stavka jeste i zadovoljavanje određenih energetsko-ekonomskih standarda što se u najvećoj meri ogleda kroz potrošnju goriva i ostvareni učinak kako kvantitativni tako i kvalitativni.

Aksijalni kombajni CASE IH na poljima Bačke

Upravo ove zahteve ispunjavaju univerzalni kombajni CASE IH za koje je karakteristična aksijalna vršidbena komora. Ovu tvrdnju su nam nedavno potvrdili i korisnici CASE IH kombajna, mladi poljoprivrednik Danilo Ošap iz Žablja i Gojko Eremin vlasnik preduzeća "Agro-Promet" u Bečeju.

Na porodičnom gazdinstvu Ošapovih iz Žablja, koje obrađuje oko 3.000 proizvodnih površina već drugu sezonu radi CASE IH 9230. Prvi posao u sezoni bila je žetva ječma koji se kosio Case IH Flex hederom, radnog zahvata 10,2 metara. Danilo Ošap se odlučio da nastavi porodičnu tradiciju i opredeli se za poljoprivredu kao zanimanje. Na gazdinstvu Ošapovih ništa se ne prepušta slučaju i sve se obazrivo planira.

Danilo Ošap, mladi poljoprivrednik iz Žablja

Od ritskog tla do plodnog zemljišta za soju

To je jedno od retkih gazdinstava koja su regulisana iskopavanjem kanala vodotokova i od ritskog tla napravili plodno zemljište pogodno za uzgoj soje. Proizvodnja soje je najdominantija na gazdinstvu i zasnovana je na 1.600 ha površine, a seje se i postrno uz primenu zalivnog sistema. S obzirom na to da je soja u žetvi jedna od najzahtevnijih kultura, najviše zbog rastura zrna još na hederskom stolu kombajn CASE IH 9230 je pokazao sve svoje prednosti. I Ošapovi su na početku sumnjali u aksijlanu tehnologiju izvršaja ali nakon probnog rada u žetvi soje svaka sumnja je bila neosnovana i odlučili su se za kupovinu CASE IH 9230 što se i pokazalo kao odličan izbor.

"U odnosu na ranije korišćene kombajne s tangencijalnim vršidbenim komorama, s CASE IH je u radu postignuta veća efikasnost. Tako smo u žetvi soje imali i dnevne učinke od 50 hektara pri prinosu 3,5 do 4 t/ha", kaže Danilo Ošap koji napominje i to da je zahvaljujući korišćenju Flex kose u bunkeru po hektaru u proseku bilo više 500 kg soje u odnosu na korišćenje klasičnog hedera dok je potrošnja goriva bila 15 litara.

Danilo dodaje i da se kombajn pokazao kao vrlo dobar i u žetvi kukuruza kada je radio s osmorednim adapterom kao i u žetvi ječma prinosa 4 t/ha.

Kvalitetna servisna služba - servis na 300 radnih sati

Osim čistog rada kombajn se pokazao, kako navodi Ošap i veoma jednostavan za podešavanje kao i održavanje. Redovan servis obavlja se na 300 radnih sati, a Danilo posebno ističe servisnu službu Titan Machinery koja je korisnicima na raspolaganju 24 sata, i koja veoma brzo reaguje u slučaju potrebe. Firma Titan Machinery nudi korisnicima svojih mašina i mogućnost koiršćenja četvorogodišnje garancije, a dobar odnos i pouzdan rad kombajna navode Danila na ozbiljno razmišljanje da se na gazdinstvu Ošapovih uskoro nađe još jedan ovakav kombajn.

Manji rastur zrna na aksijalnim CASE IH kombajnima

Dugogodišnji korisnik CASE IH kombjna je i poljoprivredni proizvođač Gojko Eremin iz Bečeja. Na njegovom imanju, preduzeću "Agro Promet", kao i parcelama kooperanata, rade i aksijalni kombajni CASE IH Axial-Flow 8120 i 8230 kao i jedan kombajn s tangencijalnom vršidbenom komorom. Dosadašnje iskustvo u radu ovih kombajna je takvo da Eremin daje prednost aksijlacu.

U odnosu na kombajne s tangencijalnom vršidbenom komorom rastur zrna na aksijalnim CASE IH kombajnima je uvek manji za 1,5 do 2 odsto.

"Ovi kombajni nisu merljivi s drugima s obzirom na to da je u pitanju aksijalni način izvršaja kako po kvalitetu rada tako i rasturu zrna. Kvalitet ovršenog zrna je takav da uopšte ne morate koristiti selektor naknadno, nego odmah možete obaviti pakovanje zrna u džambo vreće. Tako smo mi prošle godine uradili posle žetve soje i pšenice" , ističe Eremin.

CASE IH 8230 kombajn, vlasništo "Agro Promet" Bečej

"Kombajni su se pokazali i kao veoma lako prilagodljivi uslovima rada, bez obzira da li je parcela zakorovljena kao i bez obzira na to koja biljna vrsta se vrši. Zrno u svakom slučaju ostaje čisto s minimalnim rasturom. Najčešće je dovoljno odabrati fabrička podešavanja rada kombajna uz eventualne modifikacije, koje su vrlo retko potrebne." Čist rad u različitim uslovima rada Gojko Eremin prepisuje načinu izvršaja zrna kao i vazdušnoj struji. Veliku prednost poljoprivredni proizvođač iz Bečeja daje CASE IH kombajnima i zbog jednostavnog sistema prenosa što doprinosi jednostavnom održavanju.

Jednostavno održavanje - preporuka korisnicima

"Na kombajnu ima samo šest remena koje svako može sam da nabavi s obzirom na to da nisu u pitanju neke specifične vrste. Jednostavno je i održavanje. Na dnevnom nivou u žetvi se menja vazdušni filter, a od podmazivanja nije potrebno ništa na 12 radnih sati već se sve obavlja na 50 odnosno 100 sati", napominje Eremin koji je veliki ljubitelj ali i poznavalac poljoprivredne tehnike.

Ove godine, u mogućnosti žetvene tehnike CASE IH kombajna u jednim od najvažnijih poslova u poljoprivredi to jest žetvi, uverilo se i preduzeće "Ćorić Agrar" iz Bašaida, porodica Barišić koja rukovodi firmom "Nova Budućnost" iz Batajnice, porodica Veskov iz Novog Miloševa, Friđeš Gordoš iz Ade i Vladimir Pejin iz Vrbasa koji su ovog proleća postali ponosni vlasnici upravo CASE IH najvećih modela kombajna.

Za više informacija o samim kombajnima i ostaloj mehanizaciji, obratite se kompaniji Titan Machinery na jedan od niže navedenih kontakata!

Foto: titanmachinery.co.rs


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: - | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usev, a njome je zasejana ¼ obradivih površina na svetu. Pšenični hleb osnovna... Više [+]

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potiče iz Azije i vodeća je uljna i belančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i belančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i za... Više [+]

Tagovi

CASE IH Titan Machinery Kombajn Heder Pšenica Žetva Axial-Flow Danilo Ošap Gojko Eremin Case IH 9230 Soja Case IH 8120 Case IH 8230


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u