Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bizon
  • 22.08.2021. 18:00

Kupio kombajn Bizon za 102 hiljade dinara

Rezervi delovi za ovu mašinu još uvek se mogu kupiti, što je ovog poljoprivrednika verovatno i podstaklo da se odluči za kupovinu koja će ga ukupno sa zamenom motora i još nekim sitnicama koštati do najviše oko 250.000 dinara. 

Foto: Depositphotos/Vsargues (ilustracija)
  • 1.139
  • 529
  • 0

Kombajn za 102.000 dinara? Rekli biste - pa to je staro gvožđe. I možda biste bili u pravu, a jedini koji bi pokušao da vas razuveri je njegov vlasnik, poljoprivrednik iz Poljske o kom na portalu farmer.pl piše Adam Ladski

Njegov prijatelj Pavel kupio je kombajn upravo za toliko novca, tačnije 4.000 zlota.

Reč je o davno popularnom modelu Bizon koji je u godini proizvodnje, a što se vidi prema pločici postavljenoj na karoseriji kombajna, koštao gotovo dva miliona zlota.

"Predivan logotip slova PFMŻ na haubi ostao je do danas“, prepričao je Pavelov koji uz malo ulaganja planira imati sasvim funkcionalnu mašinu.  

Kombajn je, pojašnjava, kada je došao da ga vidi, već imao promenjeno sedište jer je staro bilo "trulo", a obnovljeni su bili i nosači. Ono što ga je fasciniralo je klasična kontrolna ploča na kojoj su bili mađarski merači koji su i dalje, nakon 36 godina radili, kao i hidraulika. Gume su takođe u dobro stanju pa smatra da ih trenutno ne treba menjati. 

Rezervi delovi za ovu mašinu još uvek mogu kupiti što je ovog poljoprivrednika verovatno i postaklo da se odluči za kupovinu koja će ga ukupno sa zamenom motora i još nekim sitnicama koštati do najviše 10.000 zlota, odnosno oko 250.000 dinara. 

Kasnije će možda dodati i kabinu, a to je, kaže, sasvim dovoljno za njegovih 80 hektara zemljišta.  


Tagovi

Kombajn Poljska Bizon Stari kombajn Obnova Rezervni delovi


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.