Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 25.03.2020. 12:00

LEMKEN ponovo stabilan na tržištu - poboljšali proizvodnju i proširili asortiman

Kako bi sveli krizu koja ih je zadesila na minimum i spasili proizvodnju, kompanija LEMKEN odlučila je da proširi asortiman priključaka, poboljša ih i uloži u bolji proizvodni pogon.

Foto: LEMKEN
  • 1.665
  • 93
  • 0

Nemačkim poljoprivrednicima i proizvođačima priključaka prošla godina nije bila nimalo laka. Mnogi su se, osim s ekstremnim vremenskim uslovima, suočavali i sa političkim previranjima i trgovinskim ograničenjima.

Jedan od takvih proizvođača je LEMKEN, kompanija specijalizovana za proizvodnju poljoprivrednih priključaka za obradu zemljišta i zaštitu. Iako im je prvo tromesečje u 2019. godini bilo jako dobro, nakon njega je usledila neočekivana promena na stranom i domaćem tržištu.

U Francuskoj zabeležen rast, a u Ukrajini pad od čak 39%

Što se tiče domaćeg nemačkog tržišta, koje čini 23%, LEMKEN je zabeležio pad od oko 2%. Prodaja u Francuskoj, najjačem izvoznom tržištu znatno je porasla za 26% i trenutno čini 15% ukupne prodaje kompanije, a uopšteno je u celoj zapadnoj Evropi prodaja porasla.

U srednjoj i istočnoj Evropi izvoz se smanjio za nešto manje od 9% u gotovo svim zemljama regije. Rusko tržište ostalo je uglavnom stabilno, dok se prodaja u Ukrajini smanjila za čak 39%. Glavni razlog je što se nakon dužeg vremena zemljište moglo da kupi vrlo povoljno pa su poljoprivrednici novac za mehanizaciju odlučili da potroše u proširenje proizvodnog asortimana. 

U celoj zapadnoj Evropi prodaja LEMKEN priključaka je porasla

Najstabilnija saradnja ostala je s Kanadom s kojom kompanija sarađuje već 15 godina, kao i Japan i Kina u kojima imaju sopstveni pogon za montažu.

Nove inovacije i ulaganje u proizvodni pogon

Kako bi sveli krizu koja ih je zadesila na minimum, odlučili su da prošire svoj asortiman priključaka, poboljšaju ih i ulože u bolji proizvodni pogon. Na Agritehnici, LEMKEN je predstavio brojne inovacije kao što je Juwel 10 reverzibilni plug za traktore do 450 KS i SeedHub sejalicu. Takođe su predstavili i hibridni kultivator Koralin za ultra plitku obradu zemljišta, pripremu semena i suzbijanje korova.

LEMKEN na sajmu u Hanoveru

Najnovija inovacija bila je i samohodna prskalica, namenjena velikim poljoprivrednim površinama kao i novi dodaci nazvani iQblue i iQblue connect s kojima se postojeća tehnologija pretvara u pametne priključke, a nagrađeni su srebrnom medaljom. 

Osim u same priključke, uložili su i nešto manje od 9 miliona evra u nove proizvodne pogone i poboljšanje logistike. Tako će kompanija nastaviti sa proizvodnjom najsavremenije tehnologije kako bi kupcima osigurala kvalitetne i dugoročne proizvode. Na kraju 2019. godine broj zaposlenih porastao je na 1.666 ljudi. 

Zahvaljujući ovim poduhvatima, porodična kompanija uspešno je upravljala ekonomskim padom i održala nivo prodaje od 380 miliona evra, s udelom izvoza od čak 77%.


Tagovi

LEMKEN Pad tržišta Priključci Širenje proizvodnje Juwel 10 IQblue connect Proizvodni pogon


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D