• Austro Diesel
 • 19.09.2017. 10:00

MF IDEAL - najveći razvojni skok od izuma kombajna

Spolja odmah upada u oči izuzetan dizajn u grafitnoj boji. Mašina sama po sebi je impresionirala profesionalce u svim oblastima tokom šest godina intenzivnog ispitivanja.

Foto: austrodiesel.at
 • 2.627
 • 168
 • 0

Massey Ferguson, pronalazač samohodnog kombajna, predstavlja svoju seriju kombajna sa rotorom najnovije generacije, koja u pogledu snage i produktivnosti predstavlja revolucionaran razvojni korak za profesionalne poljoprivrednike i poljoprivredne preduzetnike: najveći bunker za zrno, najbrže pražnjenje, najduži rotori i poptuno automatski rad uz spoljnu širinu od svega 3,3 m.

Spolja odmah upada u oči izuzetan dizajn u grafitnoj boji. Mašina sama po sebi je impresionirala profesionalce u svim oblastima tokom šest godina intenzivnog ispitivanja, koje je izvršeno sa 45 prototipova u SAD, Južnoj Americi, Australiji i centralnoj Evropi: efikasnost potrošnje goriva, lakoća u pogledu rukovanja i popravke, kvalitet zrna, raspoređivanje žetvenih ostataka, transportna širina, upravljanje podacima i radovi na kosini kao i sabijanje zemljišta.

Spolja odmah upada u oči izuzetan dizajn u grafitnoj boji

Glavne karakteristike IDEAL kombajna Massey Ferguson

 • Tri modela sa ubiranjem i odvajanjem preko jednog ili duplog rotora, po želji sa sistemom izjednačavanja nagiba ParaLevel
 • Štedljivi motori: AGCO POWER 9,8 litara (MF IDEAL 7 sa 451 KS), MAN 12,4 litara (MF IDEAL 8 sa 542 KS) i MAN 15,2 litara (MF IDEAL 9 sa 647 KS)
 • 4,84 m dugi "Dual Helix" rotor kod modela MF IDEAL 8 i 9: najduži vršidbeni i separacioni rotor u branši (31% veća vršidbena jedinica, u poređenju sa najbližim konkurentom, stanje od 8.8.2017) za vrlo malu potrošnju energije, izrazita neosetljivost na promenljivo stanje žetvene mase, maksimalna efikasnost potrošnje goriva, mali gubitak zrna kao i pažljivo postupanje sa zrnom i slamom
 • Bunkeri za zrno sa kapacitetom od 12.500 i 17.100 litara: Opcioni bunker od 17.100 litara je najveći bunker za zrno koji je trenutno dostupan sa oko 18 % većim kapacitetom u odnosu na najbližeg rivala, omogućava duži rad u polju za veću produktivnost, optimizovanu logistiku i manje sabijanje zemljišta
 • Kapacitet pražnjenja od 140 i 210 l/s: opcioni sistem pražnjenja "Streamer 210" sa 210 l/s pruža najveći kapacitet pražnjenja na tržištu - i 32% je brži od sadašnje vodeće kompanije na tržištu - za maksimalnu produktivnost u polju
 • Automatsko samopodešavanje: Opciona "IDEALharvest™" aplikacija tokom rada automatski prilagođava postavke kombajna. Uz pomoć 52 senzora upravlja postavkama rotora i sita kao i brojem obrtaja ventilatora i bubnja kako bi se u svakom trenutku obezbedio najviši stepen snage i efikasnosti mašine.

Tabela 1 : Pregled modela MF IDEAL kombajna

MF IDEAL 7

MF IDEAL 8

MF IDEAL 9

Rotor

Pojedinačan

Dupli

Dupli

Kabina

Vision

Vision

Vision

Bunker za zrno (l)

12.500

12.500/17.100

12.500/17.100

Kapacitet pražnjenja (l/s)

140/210

140/210

140/210

Maks. snaga motora (KS/KW)

451/332

542/399

647/478

Dužina kutije sita (mm)

2.000

2.000

2.200

Kutija sita

Standard

Standard

High Capacity

Spoljna širina (minimalna)

3,30 m (pneumatici 800 mm)

3,30 m (pneumatici 800 mm)

3,30 m (pneumatici 800 mm)

 • "IDEALbalanceTM" dizajn povratnog poda: Dva profilisana prihvatna korita ispod rotora obezbeđuju bolje i čistije zrno - bez obzira na teren
 • "DriveCenter" pogonska jedinica obuhvata pogon hedera, vršidbenog uređaja i sečke. Jednostavan dizajn omogućava mali broj kaiševa i lanaca i samim tim nižu potrošnju energije kao i izuzetno niske troškove održavanja.
 • Uska transportna širina: Čak i najveći, MF IDEAL 9 sa pneumaticima širine 800 mm ili novim i interno razvijenim gusenicama, poseduje ukupnu širinu manju od 3,3 m. To u regionima sa strogim propisima u pogledu maksimalne spoljne širine daje značajno veću fleksibilnost.
 • Malo sabijanje zemljišta: zahvaljujući novom, ogibljenom guseničnom hodu TrakRide.
 • Potpuna konektivnost i povezivanje zahvaljujući Fuse Connectivity Gateways za besprekoran prenos i optimalnu primenu žetvenih podataka, npr. kao mape prinosa.
 • Nova, vrlo komforna i tiha "Vision" kabina sa panoramskim vidnim poljem
 • MF PowerFlow hederi sa širinama do 12,20 m uz pomoć transportnih traka obezbeđuju izvanredan protok materijala i ravnomerno punjenje vršidbenog uređaja sa klasjem napred
 • Ušteda vremena sa AutoDock™: Prvi automatski sistem povezivanja za hedere poseduje kako pogon po zglobnom vratilu tako i hidrauliku i elektroinstalacije, uz najjednostavnije rukovanje iz kabine.

U videu pogledajte MF IDEAL:

Za više informacija obratite se kompaniji Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.
Foto: austrodiesel.at


Tagovi

Austro Diesel Massey Ferguson Kombajn IDEAL Grafitna boja AGCO POWER Dual Helix Bunkeri za zrno Heder


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ćerpič, opeka od blata uz dodatak slame, sušena na suncu. Nekada se kuće tako gradile. Odolevaju i d... Pročitaj celu belešku »