Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 19.09.2017. 10:00

MF IDEAL - najveći razvojni skok od izuma kombajna

Spolja odmah upada u oči izuzetan dizajn u grafitnoj boji. Mašina sama po sebi je impresionirala profesionalce u svim oblastima tokom šest godina intenzivnog ispitivanja.

Foto: austrodiesel.at
  • 2.968
  • 168
  • 0

Massey Ferguson, pronalazač samohodnog kombajna, predstavlja svoju seriju kombajna sa rotorom najnovije generacije, koja u pogledu snage i produktivnosti predstavlja revolucionaran razvojni korak za profesionalne poljoprivrednike i poljoprivredne preduzetnike: najveći bunker za zrno, najbrže pražnjenje, najduži rotori i poptuno automatski rad uz spoljnu širinu od svega 3,3 m.

Spolja odmah upada u oči izuzetan dizajn u grafitnoj boji. Mašina sama po sebi je impresionirala profesionalce u svim oblastima tokom šest godina intenzivnog ispitivanja, koje je izvršeno sa 45 prototipova u SAD, Južnoj Americi, Australiji i centralnoj Evropi: efikasnost potrošnje goriva, lakoća u pogledu rukovanja i popravke, kvalitet zrna, raspoređivanje žetvenih ostataka, transportna širina, upravljanje podacima i radovi na kosini kao i sabijanje zemljišta.

Spolja odmah upada u oči izuzetan dizajn u grafitnoj boji

Glavne karakteristike IDEAL kombajna Massey Ferguson

  • Tri modela sa ubiranjem i odvajanjem preko jednog ili duplog rotora, po želji sa sistemom izjednačavanja nagiba ParaLevel
  • Štedljivi motori: AGCO POWER 9,8 litara (MF IDEAL 7 sa 451 KS), MAN 12,4 litara (MF IDEAL 8 sa 542 KS) i MAN 15,2 litara (MF IDEAL 9 sa 647 KS)
  • 4,84 m dugi "Dual Helix" rotor kod modela MF IDEAL 8 i 9: najduži vršidbeni i separacioni rotor u branši (31% veća vršidbena jedinica, u poređenju sa najbližim konkurentom, stanje od 8.8.2017) za vrlo malu potrošnju energije, izrazita neosetljivost na promenljivo stanje žetvene mase, maksimalna efikasnost potrošnje goriva, mali gubitak zrna kao i pažljivo postupanje sa zrnom i slamom
  • Bunkeri za zrno sa kapacitetom od 12.500 i 17.100 litara: Opcioni bunker od 17.100 litara je najveći bunker za zrno koji je trenutno dostupan sa oko 18 % većim kapacitetom u odnosu na najbližeg rivala, omogućava duži rad u polju za veću produktivnost, optimizovanu logistiku i manje sabijanje zemljišta
  • Kapacitet pražnjenja od 140 i 210 l/s: opcioni sistem pražnjenja "Streamer 210" sa 210 l/s pruža najveći kapacitet pražnjenja na tržištu - i 32% je brži od sadašnje vodeće kompanije na tržištu - za maksimalnu produktivnost u polju
  • Automatsko samopodešavanje: Opciona "IDEALharvest™" aplikacija tokom rada automatski prilagođava postavke kombajna. Uz pomoć 52 senzora upravlja postavkama rotora i sita kao i brojem obrtaja ventilatora i bubnja kako bi se u svakom trenutku obezbedio najviši stepen snage i efikasnosti mašine.

Tabela 1 : Pregled modela MF IDEAL kombajna

MF IDEAL 7

MF IDEAL 8

MF IDEAL 9

Rotor

Pojedinačan

Dupli

Dupli

Kabina

Vision

Vision

Vision

Bunker za zrno (l)

12.500

12.500/17.100

12.500/17.100

Kapacitet pražnjenja (l/s)

140/210

140/210

140/210

Maks. snaga motora (KS/KW)

451/332

542/399

647/478

Dužina kutije sita (mm)

2.000

2.000

2.200

Kutija sita

Standard

Standard

High Capacity

Spoljna širina (minimalna)

3,30 m (pneumatici 800 mm)

3,30 m (pneumatici 800 mm)

3,30 m (pneumatici 800 mm)

  • "IDEALbalanceTM" dizajn povratnog poda: Dva profilisana prihvatna korita ispod rotora obezbeđuju bolje i čistije zrno - bez obzira na teren
  • "DriveCenter" pogonska jedinica obuhvata pogon hedera, vršidbenog uređaja i sečke. Jednostavan dizajn omogućava mali broj kaiševa i lanaca i samim tim nižu potrošnju energije kao i izuzetno niske troškove održavanja.
  • Uska transportna širina: Čak i najveći, MF IDEAL 9 sa pneumaticima širine 800 mm ili novim i interno razvijenim gusenicama, poseduje ukupnu širinu manju od 3,3 m. To u regionima sa strogim propisima u pogledu maksimalne spoljne širine daje značajno veću fleksibilnost.
  • Malo sabijanje zemljišta: zahvaljujući novom, ogibljenom guseničnom hodu TrakRide.
  • Potpuna konektivnost i povezivanje zahvaljujući Fuse Connectivity Gateways za besprekoran prenos i optimalnu primenu žetvenih podataka, npr. kao mape prinosa.
  • Nova, vrlo komforna i tiha "Vision" kabina sa panoramskim vidnim poljem
  • MF PowerFlow hederi sa širinama do 12,20 m uz pomoć transportnih traka obezbeđuju izvanredan protok materijala i ravnomerno punjenje vršidbenog uređaja sa klasjem napred
  • Ušteda vremena sa AutoDock™: Prvi automatski sistem povezivanja za hedere poseduje kako pogon po zglobnom vratilu tako i hidrauliku i elektroinstalacije, uz najjednostavnije rukovanje iz kabine.

U videu pogledajte MF IDEAL:

Za više informacija obratite se kompaniji Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.
Foto: austrodiesel.at


Tagovi

Austro Diesel Massey Ferguson Kombajn IDEAL Grafitna boja AGCO POWER Dual Helix Bunkeri za zrno Heder


Partner