Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Direkcija za robne rezerve
  • 26.06.2017. 14:00

Nedimović: Otkup pšenice za 18 dinara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je Direkciji za robe rezerve predložen interventni otkup pšenice po ceni od 18 dinara. Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata rekao je da bi po toj ceni trebalo da se otkupi 200.000 tona pšenice.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
  • 4.184
  • 335
  • 0

Otkup pšenice očekuje se u narednim danima, a jedan od zadataka države biće sprečavanje monopola. Iako tržište formira cenu, država će pomoći svojim alatima, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Potrebno otkupiti 200.000 tone pšenice

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević istakao je da ohrabruje činjenica da je ministar najavio da će Direkcija za robne rezerveće izaći sa nešto većom cenom u odnosu na onu najavljivanu, što bi, kako smatra, trebalo da utiče i na povećanje cene pšenice u narednom periodu.

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata rekao je da je proizvođačka cena pšenice za ovu godinu 22 dinara za kilogram.S matra da je minimum za otkup 200.000 tona pšenice, kako bi proizvođači makar pokrili troškove proizvodnje.

Pravilnik i Zakon u najavi

Nedimović je dodao da će otkupna mesta biti disperzovana, zavisno od broja ovlašćenih skladištara. Naveo je primer da će se ovim sprečiti da neko iz Banata mora da ide u Ćupriju na otkupno mesto.

Najavljen je i Pravilnik o razvrstavanju pšenice prema kvalitetu, od 1. januara naredne godine. veruje se da će to uticati na stanje u tržištu. Priprema se i Zakon za regulisanje tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Dragan Kleut Vuk Radojević Branislav Nedimović Otkup pšenice Cena Otkupna mesta


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.