Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kiša, grad i vetar
  • 28.06.2016. 18:10

Nevreme uništilo vojvođanske useve

Štete se tek procenjuju, opštinske komisije izlaze na teren, a tek za nekoliko dana znaće se da li će biti proglašena elementarna nepogoda.

Foto: bigstockphoto.com,
  • 1.898
  • 92
  • 0

Nevreme koje je juče zahvatilo gotovo celu Vojvodinu, načinilo je veliku štetu usevima, a u većini mesta najviše je stradao kukuruz. Štete se tek procenjuju, opštinske komisije izlaze na teren, a tek za nekoliko dana znaće se da li će biti proglašena elementarna nepogoda.

Snažno nevreme, praćeno gradom pogodilo je naselja u opštini Odžaci. Od grada su najviše nastradali usevi u Ratkovu, a od olujnog vetra kukuruz u većini mesta odžačke opštine javlja Radio-televizija Vojvodine. Gradonosni oblak je zahvatio deo ratkovačkog i deronjskog atara i otišao prema Selenči. Nastradali su malinjaci, polja pod sirkom, pasuljem, kukuruzom i sojom. Prema tvrdnji ratkovačkih malinara grad je imao oblik većih klikera.

Od vetra stradao kukuruz

Za razliku od Ratkova, u Odžacima, Bačkom Gračacu, Brestovcu, Karavukovu i Bogojevu štetu na usevima pričinio je olujni vetar, koji je bukvalno povaljao kukuruz. Stručnjaci kažu da je šteta ogromna, odnosno da se kukuruz neće oporaciti.

Nevreme je glavobolje zadalo i poljoprivrednicima u Sremu. Zasadi kukuruza, soje i bostana potpunosti su uništeni, a čak hiljadu domaćinstava u tom selu ima stopostotnu štetu na usevima.

Opštinske komisije su na terenu. A ono oko čega su svi saglasni je da su prognoze o prinosima pesimistične.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine

Foto: bigstockphoto.com, @kavram

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta