Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • New Holland
  • 27.01.2017. 17:00

New Holland slavi 100 godina proizvodnje traktora

New Holland je proslavio 100 godina proizvodnje traktora gde je izložio dva starija Fordson traktora uz najnovije modele na poljoprivrednom sajmu Lamma.

Foto: agriculture
  • 5.558
  • 349
  • 0

New Holland je proslavio 100 godina proizvodnje traktora gde je izložio dva starija Fordson traktora uz najnovije modele na poljoprivrednom sajmu Lamma.

Godišnjica je započela izdavanjem knjige na New Hollandovom proizvodnom području Basildon i izložbenom prostoru 11. januara 2017. godine. Knjiga od 528 stranica pod imenom "100 godina Fordson, Ford i New Holland traktora od 1917-2017" uključuje više od 1.270 fotografija u boji i detalje o modelima traktora proizvedenim od 1917. godine.

Cilj je i dalje inovacija i efikasnost

New Hollandov izložbeni prostor na Lamma sajmu najavio je sledeći događaj u ovoj 100. godišnjici pa će biti prikazana kontinuirana poboljšanja u proizvodnji taktora. Fordson F serije 1926. godine u vlasništvu "Blue Force kluba" i "Fordson Dexta", čiji je vlasnik predsednik Blue Force kluba Filip Gibson (Philip Gibson), prikazani su na izložbenom prostoru s New Holland Basildon T7 Heavy Duty traktorom, predstavljenim krajem 2015. godine.

New Holland Basildon T7 traktor (foto: youtube/ AgricolturaHD)

Džejms Ešvort (James Ashworth), New Hollandov marketing menadžer ističe: "Ponosni smo na 100. godišnjicu proizvodnje traktora. New Holland će i dalje nastojati da bude inovativan, efikasan i da pruža poljoprivredniku ono što mu je potrebno. Proizvodimo traktore svetske klase za globalno tržište, uključujući i Basildon, gde smo proizveli T6 i T7 traktore za poljoprivrednike u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj i više od 120 zemalja širom sveta."

Oduševljeni smo što možemo da predstavimo našu istoriju na Lamma sajmu i zahvalimo članovima "Blue Forcea" za pozajmljivanje dva starija traktora za naš štand, kaže Ešvort.

Traktorima duž obale Velike Britanije

Nakon Lamma sajma, proslavu nastavljaju s predsednikom "Blue Force kluba" Filipom Gibsonom i blagajnikom Piterom Plehovim (Peter Plehov) te 13. aprila ove godine kreću na dvomesečni izazov traktorima duž obale Velike Britanije.

U ovom izazovu učestvovaće New Holland T6 traktor kojim će obići veći deo obale Engleske, Velsa, Škotske i deo Irske. Time će se proslaviti 100. godišnjica s poljoprivrednicima, a prikupljen novac pokloniće u dobrotvorne svrhe "Steps Care" centru i Centru za istraživanje raka.

Filip Gibson objasnio je šta zapravo znači taj izazovi: "Blue Force klub" ima članove koji su zainteresovani za starije i nove modele traktora koje su proizveli Ford, Fordson i New Holland. Time ćemo u čast vekovne proizvodnje odgovoriti izazovu s dva moderna traktora koje ćemo voziti duž obale Velike Britanije. "Blue Force klub" će takođe održati reli sa šest starijih modela traktora po Velikoj Britaniji kako bi podržao stotu godišnjicu proizvodnje traktora."

Foto: agriculture1.newholland.com


Tagovi

New Holland Fordson Traktor Sajam Lamma Filip Gibson Džejms Ešvort Irska Velika Britanija


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!