Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktori
  • 02.09.2018. 20:00

Novine na 10 najmoćnijih traktora od 200 do 300 konjskih snaga

Koje su to inovacije na traktorima najpoznatijih svetskih proizvođača?

Foto: Farmers Guardian
  • 5.321
  • 265
  • 0

Traktori su zaduženi za različitu vrstu poslova i baš zato je važno koliko su jaki. Farmers Guardian donosi najnoviju listu od 10 najmoćnijih traktora, čiji je motor jačine 200 ks (147 kW ) do 300 ks (220 kW), odnosno listu onih čije su karakteristike unapređene.

John Deere 6R Series

John Deere’s 6R Series dobila je prva unapređenja. To se prvenstveno odnosi na CommandPro džojstik, koji je proširio svoj opseg kada je reč o automatskom prenosu. On je visoko funkcionalan, sa sposobnošću da kontroliše brzinu i mnoge druge operacije. Ima 11 programiranih dugmadi za funkcije kao što je preusmeravanje snage motora na dodatnu opremu, koja nema svoj motor. Maksimalna brzina postiže se samo jednim pritskom džojstika, dok se za sporo kretanje koristi sporohodni stepen prenosa.

Promene su napravljene i na modelu 6155R, koji sada ostvaruje maksimalno 202 konjskih snaga i 6215R koji je pojačan na 259 konjskih snaga. Svi traktori serije 6 sada mogu da se prilagode upravljanju, kako bi ono bilo udobnije za vozača. Sistem može da bude (de)aktiviran pomoću konzole CommandCentre.

New Holland T7 Series

Izmene koje je New Holland pretrpeo u vezi su sa prednjom osovinom i na sistemu za upravljanje. To se odnosi na četiri modela koji imaju dugo rastojanje između točkova -  T7.230, T7.245, T7.260 i T7.270. Kako bi se vozaču olakšalo, prednja osovina je preoblikovana, ležajevi su sa niskim trenjem, a nova upravljačka jedinica ima sposobnost samocentriranja. Dvostruki akumulator mogućio je smanjenje vibracije šasije za 11% u odnosu na postojeći dizajn. Poboljšan je i sistem za nivelisanje, koji momentalno ukrućuje suspenziju prilikom kočenja ili ubrzanja.

Postoje tri opcije za podešavanje kada je reč o rotaciji volana: 1:1, 2:1 i 3:1. Na traktorima koji imaju IntelliView IV monitor, vozač može da  odabere odnos. Takođe, ovo automatski može da se menja unutar sistema za upravljanje - jedna razmera za rad, jedna za skretanje, jedna za rikverc. Zbog bezbednosti, bilo koji od ovih odnosa se postepeno bira, kako se brzina povećava do 26 k/h. Ukoliko traktor uspori, automatski se uključuje uobičajeno upravljanje. 

New Holland
New Holland

Massey Ferguson 7700 S Series

Premijerno predstavljen na seriji 6700 Series, S Effect stil je proširen na druge modele MF traktora, uključujući seriju 7700 S (naslovna fotografija), koja obuhvata traktore od 140 do 255 konjskih snaga. Nova hauba, bolji enterijer i novi izgled dugmadi na džojstiku samo su neke od unapređenja, koja doprinose komforu i bezbednosti vozača. Upravljanje motorom, koje je ranije bilo dostupno na Dyna-4 i Dyna-6 menjačima, takođe je priemenjeno na Dyna-VT modelima, nudeći povećanje od 25 konjskih snaga. 

Još jedno unapređenje je Fieldstar 5 ekran na dodir od devet inča, sa IsoBus terminalom. Obezbeđuje mapiranje, automatsku kontrolu, različite aplikacije za upravljanje, vođenje evidencije i sveobuhvatni nadzor nad mašinom.

JCB Fastrac 4000 Series

Tri modela čine JCB seriju 4000:  4160, 4190 i 4220 maksimalne snage 175, 208 i  235 konjskih snaga, zahvaljujući 6.6 litarskom motoru, koji koristi selektivnu katalitičku redukciju i oksidacioni katalizator, kako bi dostigao Nivo 4 (Stage 4) regulacije emisije gasova. Kontinuirani promenjivi prenos nudi nizak opseg od 0 do 40 km/h i visok od 0 do 60 km/h.

Sve primarne kontrole nalaze se sa desne strane vozača. Pogon na sva četiri točka je omogućen na sva tri modela, uz mogućnost prilagođavanja. Pogon se automatski prebacuje na dva točka pri brzini ispod 25 km/h. Traktor stabilnim održava hidro-pneumatksi sistem, a težina se podjednako raspoređuje na točkove. Suspenzija može ručno da se podešava.

JCB
JCB Fastrac 4000 Series

McCormick X8 Series

Ptedstavljajući najveći traktor ikada napravljen, McCormickova X8 serija u ponudi ima tri modela od 264 do 310 konjskih snaga. Motori su napravljeni prema McC specifikacijama i oznakama Beta Power. Koristeći kombinaciju hidrostatičkog motora i četiri mehanička opsega, nudi se besprekorni prelaz brzina od 0-40 km/h (ekonomična verzija) ili 0-50 km/h. Sa zadnje strane može da podigne 12.000 kilograma i ima tri brzine. Hidrauličke performanse su standardno 157 litara po minutu ili opciono 212 l/min. Da bi se snaga smanjila, moguće je ugraditi još dve zadnje gume. Kabina i kontrole su kao kod X7.

Claas Axion 800 Series

Nove specifikacije u vezi su sa traktorima iz Axion serije koji imaju od 205 do 295 konjskih snaga. Podrazumeva šest modela, sa 6.7 litarskim motormom, Stage 4. CIS+ je premostio jaz između osnovne opcije CIS i Cebis paketa sa najvišim nivoom. Čine ga displej u boji, koji je ugrađen sa desne strane vozaču i višenamenski naslon za ruku sa četvorosmernom kontrolnom ručicom za hidrauličke funkcije i kontrolisanim pogonom za upravljanje prenosom. Cebis sistem i terminal su takođe unapređeni, kako bi povećalu udobnost. Ekran u boji je sada osetljiv na dodir, sa tasterima koji su zadržani, u slučaju grubog terena.  Pored ručice za kontrolu Cmotion nalaze se 10 tastera, koje je moguće programirati i kojima se može dodeliti mnoštvo zadataka. 

Claas
Claas Axion 800 Series

Valtra T Series

Novi modeli uključuju T234 i T254, koji imaju 250 i 271 konjskih snaga. Odlikuje ih novi SmartTouch koncept upravljanja. Ekran na dodir od devet inča sadrži sve važne funkcije. Sa višefunkcionalnom ručicom za pogon i dugmadima koje je moguće programirati, dizajniran je da bude najpogodniji na tržištu, kažu u Valtri

Kada je reč o sedam modela od 155 do 250 konjskih snaga, moguće je izabrati varijante Direct, Versu, Active ili HiTech. Direct je vrhunska mašina sa električnom hidraulikom. Versu i Active modeli imaju petostepeni prenos. Versu mašine poseduju elektro hidrauliku i terminal, dok Active varijanta ima mehaničku hidrauliku i nema terminal, a predstavlja ulaz za HiTech model. Za hidrauliku prva tri modela protok ulja je 160 l/min, a za HiTech 100 l/min.

Case IH Optum Series

Optum serija sada uključuje i manje modele, pa vozačima nudli alernativu za teže pokretljivi Magnum. Teški su 10.500 kg bez opterećenja, pa sve do 16.800 kg. Mogu da se koriste za najteže poslove. Maksimalna brzina je 273 konjskih snaga i dolazi od turbo 6.7 litarskog motora, koji se koristi u većim modelima. Zadnjim delom može da podigne maksimalno 11.058 kg, a hidraulična pumpa radi sa 165 l/min.

Case
Case IH Optum Series

Deutz-Fahr 7 Series

U dva modela (226 i 246 konjskih snaga), Deutz-Fahr donosi nekoliko unapređenja, u vezi sa kabinom, kontrolama, motorom i suspenzijom. MaxiVision kabina ima poboljšanu kontrolnu tablu koja podrazumeva displej od pet inča. Za upravljanje se koristi MaxCom muntifunkcionalni džojstik. U kabini je tiše, sa manje vibracija i kontolom toplote, kao i sa boljim protokom vazduha, zahvaljujući izolaciji

Stage 4, 6.1 litarski motor troši za 5% manje goriva i AdBlue sredstva. Kontinuirani prenos pokriva brzinu od 0.2 do 60 km/h i unapređen je novim softverom. Prednja suspenzija unapređena je kako bi obezbedila stabilnost. Poseduje pet hidrauličnih ventila sa zadnje strane i dva sa prednje, koji se proporcionalno kontrolišu. Sa prednje strane podiže se 5.450 kg, zahvaljujući IsoBus, a sa zadnje strane 10.000 kg. Hidraulične performanse su 120 l/min standardno i 160 l/min kao opcija.

Fendt 800 Vario Series

Traktori ove serije imaju od 226 do 287 konjskih snaga. Stage 4 je dostignut selektivnom katalitičkom redukcijom, uz korišćenje filtera i recirkulaciji izduvnih gasova. Gorivo čuva i smanjenje na 2.100 obrtaja u minutu. Raspolaže sa ravnim, čeličnim spojnicama za hidraulični sistem. One mogu biti zamenjene uobičajenima. Standardna hidraulika troši od 140 l/min do 170 l/min.


Izvori

Farmers Guardian


Tagovi

Traktori John Deere New Holland Massey Ferguson JCB Fastrac McCormick Claas Valtra Case Deutz-Fahr Fendt


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrana i lek Zašto bi trebala kopriva češće da se nalazi na našim trpezama? Sadrži velike količine gvožđa, vitamina C, vitamine B kompleksa kao i nekoliko različitih minerala. Poseduje antibakterijska, antivirusna, protivupalna, diuretička s... Više [+]