• Prolećna setva
  • 20.04.2015. 09:27

Očekuje se uspešna prolećna setva

U resornom ministarstvu očekuju uspešnu prolećnu setvu.

  • 58
  • 2
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine očekuju uspešnu prolećnu setvu, ukoliko vremenski uslovi budu optimalni. Prijava poljoprivrednika za subvencije teče uobičajenim tokom, a ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković istakla je i kako je pripremljena Uredba koju je usvojila Vlada RS početkom februara i na osnovu koje se opredeljuju subvencije poljoprivrednicima.

Da bi se ostvarilo pravo na subvencije poljoprivredna gazdinstva moraju biti registrovana, a rok za obnovu registracije istekao je 31. marta. "Sada se prijavljuju za pojedine mere koje mi podržavamo, kada je reč o subvencijama, bilo da se radi o biljnoj proizvodnji, ratarskoj proizvodnji ili stočarstvu", naglasila je Bogosavljevć Bošković.

Za poljoprivrednike je na raspolaganju i obezbeđivanje repromaterijala za setvu i oni u ovom periodu mogu da računaju na 6.000 dinara po hektaru, dodala je te istaknula da odmah nakon prijave zahteva kreće isplata, a što se tiče nadoknade za seme i đubrivo, poljoprivrednici imaju mogućnost da zahteve podnesu do 15. novembra te se ne očekuju problemi, već da se u skladu sa praksom i Uredbom blagovremeno prijavljuju za subvencije. Bogosavljevć Bošković istakla je i da, ukoliko vremenski uslovi budu optimalni, očekuje uspešnu prolećnu setvu.

Subvencije u stočarstvu se isplaćuju prema zahtevima koji pristižu Upravi za agrarna plaćanja. U ovom trenutku zahteva je više nego što je optimalni broj zaposlenih u upravi, no nastoji se što pre odgovoriti na zahteve poljoprivrednika.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Repromaterijal Isplata subvencija Stočarstvo Uprava za agrarna plaćanja Prolećna setva Ratarska proizvodnja Biljna proizvodnja Seme Đubrivo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad čičak procveta :)