Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prolećna setva
  • 20.04.2015. 09:27

Očekuje se uspešna prolećna setva

U resornom ministarstvu očekuju uspešnu prolećnu setvu.

  • 91
  • 2
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine očekuju uspešnu prolećnu setvu, ukoliko vremenski uslovi budu optimalni. Prijava poljoprivrednika za subvencije teče uobičajenim tokom, a ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković istakla je i kako je pripremljena Uredba koju je usvojila Vlada RS početkom februara i na osnovu koje se opredeljuju subvencije poljoprivrednicima.

Da bi se ostvarilo pravo na subvencije poljoprivredna gazdinstva moraju biti registrovana, a rok za obnovu registracije istekao je 31. marta. "Sada se prijavljuju za pojedine mere koje mi podržavamo, kada je reč o subvencijama, bilo da se radi o biljnoj proizvodnji, ratarskoj proizvodnji ili stočarstvu", naglasila je Bogosavljevć Bošković.

Za poljoprivrednike je na raspolaganju i obezbeđivanje repromaterijala za setvu i oni u ovom periodu mogu da računaju na 6.000 dinara po hektaru, dodala je te istaknula da odmah nakon prijave zahteva kreće isplata, a što se tiče nadoknade za seme i đubrivo, poljoprivrednici imaju mogućnost da zahteve podnesu do 15. novembra te se ne očekuju problemi, već da se u skladu sa praksom i Uredbom blagovremeno prijavljuju za subvencije. Bogosavljevć Bošković istakla je i da, ukoliko vremenski uslovi budu optimalni, očekuje uspešnu prolećnu setvu.

Subvencije u stočarstvu se isplaćuju prema zahtevima koji pristižu Upravi za agrarna plaćanja. U ovom trenutku zahteva je više nego što je optimalni broj zaposlenih u upravi, no nastoji se što pre odgovoriti na zahteve poljoprivrednika.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Repromaterijal Isplata subvencija Stočarstvo Uprava za agrarna plaćanja Prolećna setva Ratarska proizvodnja Biljna proizvodnja Seme Đubrivo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta