Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žetva ječma
  • 23.06.2015. 10:20

Ovogodišnji prinosi ječma iznad očekivanja!

Cenu ječma obnarodovaćemo tokom iduće nedelje, a prošle godine našim kooperantima plaćali smo 18,5 dinara po kilogramu, kazao je Boro Aralica, direktor Maltineksa

Foto: depositphotos.com/prudkov
  • 172
  • 11
  • 0

Žetva ječma u Vojvodini, odnosno na sirovinskom području Maltineksa iz Bačke Palanke, polako se privodi kraju. Već sada je očigledno da su prinosi ječma iznad očekivanja!

Stručnjaci kažu da bi pre početka žetve ratari bili prezadovoljni prosečnim prinosima od oko 4,5 tone po hektaru. No, sada prosečno oni premašuju i pet tona, mada ima parcela na kojima rod debelo premašuje i 6 pa i 6 ipo tona. Trenutno je i kvalitet dobar, a ako vremenske prilike dozvole, ovogodišnja žetva osnovne sirovine za proizvodnju pivskog slada biće završena do kraja iduće nedelje.

"Naše kooperante, a ugovorili smo proizvodnju na 15.000 hektara i planiramo otkupimo 70.000 tona ječma samo s ugovorenih površina - svakako zanima cena," kazao je za Dnevnik Boro Aralica, direktor Maltineksa, inače najvećeg proizvođača slada u regionu i snabdevača većine pivara u Srbiji , ali i nekoliko u BiH , Albaniji i Makedoniji. Aralica je dodao - "Cenu ječma obnarodovaćemo tokom idućeg tjedna, a prošle godine našim kooperantima plaćali smo 18,5 dinara po kilogramu."

Foto: depositphotos.com/prudkov


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Žetva ječma Vojvodina Boro Aralica Maltineks Cena ječma Bačka Palanka


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.