Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer Hi-Bred SRB
  • 26.09.2018. 12:15

Pioneer hibridi ponovo rekordni

Već po tradiciji jedna od najuspešnijih semenskih kuća kompanija Pioneer organizovala je Regionalni Dan polja na njivama Branka Slijepčevića iz Šašinaca.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 4.534
  • 305
  • 0

Već po tradiciji jedna od najuspešnijih semenskih kuća kompanija Pioneer organizovala je Regionalni Dan polja na njivama Branka Slijepčevića iz Šašinaca. Skidan je usev kukuruza, a prinos se kreće i preko 14 tona po hektaru. U proseku hibridi Pioneera rodili su preko 13 tona po jedinici površine, a na njivi ovog poljoprivrednika bilo je zasejano 12 hibrida.

Na njivama Branka Slijepčevića su isključivo Pioneer hibridi kukuruza. Ove godine ogledna parcela je sa 12 hibrida, koji su dali izuzetan  prinos. Slijepčević kaže da je zadovoljan hibridima ove renomirane semenske kuće i dodaje da će i sledeće godine Pioneer biti jedini izbor.
"Poslednjih godina nemam dilemu kod odabira hibrida kukuruza. Pioneer je uvek moj izbor. Sada očekujem dobar prinos jer je godina bila veoma povoljna za kukuruz, a imajući u vidu činjenicu da je na oglednoj parceli agrotehnika spovedena na vreme i pod budnim okom promotera, rod ne može izostati“, kaže Branko Slijepčević.

Čekaju se rezultati ogleda zasejanih hibridia

Pioneer ima značajne prednosti u odnosu na druge hibride kukuruza. Svi su visoko prinosni, brzo otpuštaju vlagu, mogu se čuvati u kotobanjama ili smestiti u silose. Ove osnovne karakteristike izdvaja i Branko Slijepčević.
"Upravo zbog toga Pioneerovi hibridi su zastupljeni na svim mojim njivama, a ove godine sam imao žuto zrno na 80 jutara", dodaje Slijepčević.

Ispod teksta pogledajte foto galeriju da Dana polja.

Na Danu polja blizu Sremske Mitrovice već po tradiciji bio je veliki broj poljoprivrednika iz celog Srema. Svi su složni u oceni da je Pioneer najbolji. Živan Jovanović iz Jarka kaže da poslednjih 15 godina seje isključivo hibride kukuruza kompanije Pioneer. "Za sada sam zadovoljan, a očekujem i ove godine rekordne prinose. Berbu još nisam završio, ali na osnovu ovih rezultata ovde, nadam se izuzetnom prinosu", tvrdi Jovanović.

Sve je transparentno

Kako se to godinama radi, a i na njivama Branka Slijepčevića na licu mesta proverena je vlaga zrna i prinos. Velikih iznenađenja nije bilo. Očekivalo se ono što je kao rezultat i postignuto. Najprinosniji je bio P1241 iz FAO grupe 690 koji je dao rod od 14,6 tona po hektaru. Vlažnost zrna je bila 16,4 posto, što je za ovaj hibrid iz kasne grupe zrenja izuzetno dobro. Dobro je rodio i hibrid P0216. To je AQUA max hibrid koji je dao prinos od blizu 14 tona po hektaru, dok je vlaga zrna bila 12 posto. Treći po prinosu bio je P0164 iz FAO grupe 420. Dao je rod od 13,8 tona po jedinici površine uz vlagu od 13,1 posto.

Velikih iznenađenja nije bilo

Sremci vole Pioneer

Regionalni menadžer kompanije Pioneer Miloš Matić kaže da je zadovoljan interesovanjem poljoprivrednika za setvu njihovih hibrida u Sremu: "Mislim da više od polovine poljoprivrednika seje naše hibride. I što je najbolje, iz godine u godinu interesovanje raste. Mislim da su ogledne parcele kod vrednih poljoprivrednika, kakav je Branko Slijepčević najbolja reklama za sve naše hibride. Svako ko prođe pored njive ima mogućnost da prati ceo vegetativni period biljke, ali i da se na kraju, kao mi ovde u okolini Sremske Mitrovice uveri u visok prinos i izuzetno dobar kvalitet. Svih 12 hibrida koliko je bilo na ovoj oglednoj parceli je dobro rodilo, što smo i očekivali. Nismo iznenađeni, baš kao ni domaćin koji će kaže i sledeće godine ostati veran našoj semenskoj kući“, priča Miloš Matić.

Da Sremci vole Pioneer govori i podatak da je na njivi Branka Slijepčevića bilo više od stotinu zainteresovanih poljoprivrednika. Ova ogledna parcela u blizini Sremske Mitrovice, između Jarka i Šašinaca je jedna od 15 sa teritorije Sremske Mitrovice i jedna od 100 parcela sa teritorije Srema.

Za više informacija o svim hibridima, obratite se prodajno-stručnom timu kompanije Pioneer Hi-Bred SRB na jedan od niže navedenih kontakata.


Foto prilog


Tagovi

Pioneer Hibrid kukuruza Miloš Matić Branko Slijepčević Srem Dan polja


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".


Partner