Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Roze bale sena
  • 08.05.2017. 18:00

Podrška poljoprivrednika lečenju raka dojke

Balama "odevenim" u roze cerade, francuski poljoprivrednik odlučio je da finansijski podrži istraživanja lečenja raka dojke.

Foto: Fabien Kowalski
  • 1.081
  • 190
  • 0

Roze bale sena osvanule su na polju Stefana Defjuksa (Stéphana Deffieuxa), poljoprivrednika iz Montagnac-la-Crempsea kod Dordogna u Francuskoj. Balama "odevenim" u roze cerade odlučio je da finansijski podrži istraživanja lečenja raka dojke, piše sudouest.

Naime, za istraživanje će se od svake kupljene cerade donirati dva evra. Jedan evro donira poljoprivrednik, a drugi "Liga protiv raka".

"To je način da se konkretno učestvuje u borbi protiv raka", navode iz Lige.

Globalni projekat

Ovo je globalni projekat, koji je već održan u Irskoj u Galveju (Galwayu), gde su poljoprivrednici pod akcijom "Wrap it Pink" na simboličan način ukazali na potrebu pomoći obolelima. Stefan je zasad jedini u Dordognu, ali za očekivati je da će i drugi poljoprivrednici podržati ideju.

Roze bale sena ovekovečio je fotograf Fabien Kovalski (Fabien Kowalski), a fotografija, kao i ideja, brzo se proširila društvenim mrežama.

Foto: Fabien Kowalski


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!