Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna nesreća
  • 24.08.2015. 18:00

Poginuo u nesreći s prskalicom!

Alen Dimblbi (62 godine), prskao je prošlog meseca useve na polju blizu Vesterhema, u distriktu Kent, kada se dogodila nesreća s tragičnim ishodom. Otac troje odrasle dece vozio je "Bateman" prskalicu niz strmo brdo i izgubio kontrolu nad vozilom.

  • 136
  • 20
  • 0

Porodica farmera koji je nedavno poginuo u nesreći na polju, u Kentu, u Engleskoj, govori za Farmers Weekly da je on bio predivan muž, otac i deda, te da je uvek bio spreman da pomogne. Ipak, to ne umanjuje njihovu nesreću.

Alen Dimblbi (62 godine), prskao je prošlog meseca useve na polju blizu Vesterhema u distriktu Kent, kada se dogodila nesreća s tragičnim ishodom. Otac troje odrasle dece vozio je "Bateman" prskalicu niz strmo brdo, kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Veruje se da se prskalica prevrnula i nekoliko puta pre zaustavljanja u podnožju brda.

Ni 40 godina iskustva nije pomoglo

Dimblbi je ispao iz kabine pretrpevši traumatične povrede glave i vratnih pršljenova. Saradnik, koji ga je pronašao na polju, pozvao je vazdušnu hitnu pomoć, policiju i vatrogasce, koji su ubrzo došli na mesto nesreće. Nastradali poljoprivrednik je na mestu nezgode primio lekarsku pomoć. Zatim je odvezen u obližnju bolnicu u Londonu gde je njegovo lečenje bilo nastavljeno. Međutim, on je u bolnici preminuo nakon što je njegova porodica odlučila da ga skine sa aparata za održavanje života.

Dimblbi je imao više od 40 godina iskustva u poljoprivredi. Radio je s prskalicama širom Kenta. Bio je veliki stručnjak, pa je radio pod ugovorom i za druge farme. On je, takođe, obučavao farmere u vožnji viljuškara i telehendlera za NSF Međunarodnu osiguravajuću grupu.

Najviše smrtnih slučajeva u poljoprivredi

Alen Dimblbi je rođen u Londonu. Od mladih dana je zaljubljenik u poljoprivredu, koju je odabrao i kao profesiju. Omiljen među kolegama, voljeni otac blizanaca, tridesetogodišnjih Lore i Tomasa, te najstarijeg tridesetšestogodišnjeg Marka, koje je naučio sve o poljoprivredi. Bio je u srećnom braku sa četrdesetjednogodišnjim stažom. Deca su mu redovno pomagala u poslovima na farmi, a ocu u čast će nastaviti da se bave agrarom. Njegova porodica ne može da pronađe reči kojima bi opisala njegov odlazak, a najtužniji su njegovih osmoro unučića.

"U poljoprivredi je više smrtnih slučajeva nego u ijednoj drugoj privrednoj grani, pa treba biti izuzetno oprezan", rekao je Tomas. Najvažnije je ne rizikovati život i tražiti savet kad god je to moguće. Bolje je sprečiti nego lečiti. U Alenovu čast, tokom sahrane, kolona traktora se provozala od Tonbridža do Prats Botoma.


Tagovi

Nesreća Ozlede Iskustvo Smrt Alan Dimblbi Bateman prskalica Viličari Telehendleri Ambulanta Kent FarmersWeekly


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."