Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Merkantilna pšenica
  • 09.09.2022. 10:00

Robne rezerve kupile 119.000 tona merkantilne pšenice po 40 dinara

Na internet stranici Produktne berze navodi se da su najveće interesovanje za plasman pšenice Robnim rezervama imala poljoprivredna gazdinstva.

Foto: Depositphotos/vipavlenkoff
  • 197
  • 38
  • 0

Produktna berza objavila završetak kupovine merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda Republičke direkcije za robne rezerve i da je za dva meseca aplicirano za 118.912 tona, prenosi Tanjug.

Na internet stranici Produktne berze navodi se da su najveće interesovanje za plasman pšenice Robnim rezervama imala poljoprivredna gazdinstva.

Direkcija je raspisala poziv za kupovinu merkantilne pšenice u ukupnoj količini od 131.000 tona, sa sledećim parametrima kvaliteta: hektolitarska masa min 76 kg/hl, vlaga maks. 13%, ukupne primese maks. 2% od čega neorganskog porekla maks. 0,25% sadržaj proteina minimum 11,5% na suvu materiju.

Robne rezerve kupuju 131.000 tona pšenice za 40 dinara kilogram

Država je početkom jula preko Robnih rezervi ponudila otkup pomenute količine pšenice po ceni od 40 dinara za kilogram sa PDV-om.

Kako smo tada pisali, minimalna količina merkantilne pšenice koja se kupuje od jednog aktivnog, registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva bila je 10 tona.


Tagovi

Merkantilna pšenica Otkup Robne rezerve Poljoprivredna gazdinstva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta