Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Miroslav Kiš
  • 07.07.2015. 12:00

Sačekati sa prodajom ovogodišnjeg roda pšenice

Ovogodišnji rod pšenice treba skladišti do bolje cene poručio je Miroslav Kiš, predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika.

Foto: depositphotos.com
  • 125
  • 5
  • 0

Ovogodišnji rod pšenice je iznad proseka, a poljoprivrednici trebaju da sačekaju prodaju roda do bolje cene, izjavio je danas Predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.

Ne prodavati po svaku cenu

On savetuje da se ovogodišnji rod skladišti do bolje cene, ili momenta kada novac poljoprivrednicima bude potreban, odnosno da se ne prodaje po svaku cenu. "Ko može, treba da sačeka. Uveren sam da će biti cena znato veća nego što je danas. Onaj ko kupuje, plaća", rekao je Kiš Tanjugu.

Prema njegovim rečima, proizvođači koji su primenili punu agrotehniku imaju prinos do osam tona po hektaru, ali to ne znači i dobar prihod. "Veća agrotehnika je toliko ulaganje da nije sigurno da ostvaruje 10 do 20 odsto profita, jer radimo da zaradimo, a ne samo da bi dobili pare nazad", rekao je on.

Prva trgovanja na Produktnoj berzi u Novom Sadu

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu beleže prva trgovanja ovogodišnjim rodom ječma i pšenice. Trgovanje ovogodišnjom pšenicom otvoreno je po ceni od 16,50 dinara po kilogramu bez PDV-a. Cena stočnog ječma kojom je otvoreno trgovanje je 15,20, a pivarskog između 17,5 i 18 dinara po kilogramu.

Na berzi ocenjuju da poslednja cena pšenice nije objektivna i da treba očekivati njen porast na preko 17 dinara po kilogramu.

Foto: depositphotos.com; simazoran


Izvori

Tanjug


Tagovi

Prodaja pšenice Cena Rod pšenice Miroslav Kiš Trgovanje Produktna berza Stočni ječam Agrotehnika