Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ratarska proizvodnja
  • 23.07.2016. 18:00

Saveti stručnjaka presudni u poljoprivredi

Koliko je važno u poljoprivrednoj proizvodnji slušati savete stručnjaka?

  • 511
  • 21
  • 0

Ove godine agroekološki uslovi u Srbiji bili su naklonjeni ratarima, pa nisu izostali željeni rezultati. Ostaje još da i cena bude na željenom nivou pa da ratari mogu da kažu da nisu uzalud sejali.

Milan Tatomirov, iz Vrbasa, obrađuje preko 100 ha zemlje. Ove godine prosečan prinos pšenice po hektaru iznosiće preko 7 tona, a osim pšenice, Tatomirov gaji i druge ratarske kulture kao što su kukuruz, soja, suncokret i šećerna repa.

Ovaj iskusni poljoprivrednik redovno radi analizu zemljišta, pa nema uzaludnog razbacivanja đubriva ili prekomerne prihrane biljaka. Prema Milanovim rečima, u poljoprivrednoj proizvodnji veoma je značajna i dobra saradnja sa Poljoprivrednom stručnom službom jer oni ih informišu o svim novinama, sprovode stalne edukacije i daju preporuke u vezi sa samom proizvodnjom.

Zato se svim poljoprivrednim proizvođačima preporučuje da, pre nego donesu neku odluku u vezi s proizvodnjom, uvek prvo potraže mišljenje lokalne Poljoprivredno savetodavne stručne službe da bi se izbeglo đubrenje njiva napamet, ali i drugi koraci koji mogu da dovedu do smanjenih prinosa.


Tagovi

PSSS Saveti stručnjaka Poljoprivredna proizvodnja Milan Tatomirov Vrbas Ratari


Partner