AgroKlub.rs

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Ratarstvo » Sitni, ali dinamitni Valpadana traktori!

Sitni, ali dinamitni Valpadana traktori!

Valpadana traktori

Sitni, ali dinamitni Valpadana traktori!

Datum: 20.03.2017. 10:15

Kategorija:

Ratarstvo

Na SIMA 2017, sajmu predstavljen je ceo Valpadana asortiman, od serije 4600 super kompaktnih modela, pa do profesionalnih VP 9000 modela!

Na SIMA 2017, sajmu predstavljen je ceo Valpadana asortiman, od serije 4600 super kompaktnih modela, pa do profesionalnih VP 9000 modela.

Valpadana je italijanski brend traktora, sa sedištem u gradu Fabriko (Fabricco) u Italiji. Brend je osnovan 1935. godine u gradiću San Marino in Rio, a proizvodnja se najvećim delom zasnivala na kosilicama.

Valpadana danas nudi specijalizovan izbor traktora dobro poznatih na tržištu po širokom izboru konfiguracija: IS (istih točkova), AR (artikulisan sa istim točkovima) i VRM (s većim točkovima). Zbog beskrajnih mogućnosti koje nude VP 4600, VP 7000 i VP 9000 serije traktora, Valpadana zadovoljava sve potrebe za rad u intenzivnim kulturama, kao što su vinogradi, voćnjaci, staklenici i rasadnici kao i za javne komunalne poslove.

Jednostavno rukovanje VP 4600 serije


Valpadana na SIMA sajmu

Dostupni u verzijama ISM (istih točkova) koja omogućuje montiranje prednjih i zadnjih branika u veoma niskom položaju, što ovaj model čini idealnim za primenu u skučenim prostorima poput plastenika ili useva zaštićenih nadstrešnicama, ARM (zglobni isti točkovi) i VRM (veći zadnji točkovi koji pružaju stabilnost i maksimalnu sigurnost u svim uslovima rada te mogućnost dodatne opreme. Nisko težište omogućuje ovom modelu izuzetnu stabilnost i sigurnost, VP 4600 serija jednostavna je za rukovanje, a ove funkcije dostupne su zahvaljujući ultra-kompaktnim dimenzijama (minimalne širine samo 970 mm) i radijusu okretanja od samo 2.320 mm.

Ostale karakteristike VP 4600 serije, koja ima Yanmar motore snage 23 do 48 KS, uključuje snažan sistem kočenja, 8 FWD+4 REV sistem prenosa sa sinhronizovanim prevozom napred i nazad kao i nezavisan PTO (Power Tako-off).

Velika nosivost serije

Standardna oprema uključuje veliku nosivost traktora s drop-speed regulatorom brzine, a maksimalna nosivost iznosi 1.000 kilograma. Dodatne mogućnosti su tri dvostruka regulaciona ventila i snaga podizanja gore/dole/plivajući hod ili dva dvostruka kontrolna ventila sa snagom podizanja i kontrolnom funkcijom podizanja i spuštanja.


Model serije VP 4600 pogodan za rad u vinogradu

Serija VP 7000 ima novi džojstik za potpunu kontrolu rada

Serija VP 7000 je visokoprofesionalna linija koja je predstavljena na pariskom sajmu s modelom 7080 ISM (sa istim točkovima) i AR verzija s dodatnom mogućnošću kabine za oba modela.

Valpadana danas nudi specijalizovan izbor traktora dobro poznatih na tržištu po širokom izboru konfiguracija!

Modeli su opremljeni FPT 3200 cc s 4-cilindričnim motorima turbo Tier. Serija VP 7000 ima i menjač s 16 FWD+16 REV brzina plus mehanički reverzer i creeper brzinu kao deo standardne opreme (brzine od 0,8 do 40 km/h) koju proizvodi kompanija Agro Tractors. VP 7000 traktori imaju novi džojstik s punom kontrolom nad svim funkcijama: kontinuiran protok ulja, dihtujućim ventilima na hidrauličkim crevima, funkcije plivajućeg hoda na dvostrukim kontrolnim ventilima, elektro kontrola PTO sistema, 2.300 kg snage podizanja, 50+31 l/min hidrauličkog kruga, reverzibilne pozicije vozača i prednje osovine.

Serija VP 9000 sa istim točkovima

Serija VP 9000 predstavila je 90105 IS model na SIMA sajmu gde su posetioci mogli da vide model u verziji s kabinom i okretnim sedištem kao delom standardne opreme. VP 9000 serija predstavlja vrhunac Valpadana traktora istih točkova. Dva modela, 9095 i 90105, imaju respektivnih 88 i 95 KS.


Unutrašnjost kabine i De-Clutch dugme

Proizveden od strane Agro Tractorsa, menjač pruža 16 FWD+16 REV brzina na svim modelima i mehanički sinhronizirani reverzer te De-Clutch dugme bez pritiska kvačila. Kapacitet podizanja je 2.300 kilograma. Dvostruka pumpa hidrauličkog kruga ima ukupni protok 81 l/min i dostupan je s četiri kontrolna ventila s kojima se upravlja pomoću džojstika.

Foto: VALPADANA Tractors/Facebook


Mehanizacija Srbija

Mehanizacija Srbija
Agroklub, Srbija
e-mail: mehanizacija@agroklub.rs

Broj pregleda članka: 5876; Uspešnost članka: 483.8

Tagovi: Voćnjak, Vinograd, Traktor, Valpadana, SIMA sajam, VP 9000, VP 4600, VP 7000

Ključne reči članka: sitni, ali, dinamitni, valpadana, traktori, serija, valpadana, serije, podizanja, traktora, sajmu, modela, nosivost, dvostruka, točkovima, model, opreme, širokom izboru konfiguracija


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorka Karolina Tušek

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!