Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Steyr traktori
  • 24.04.2017. 08:00

Steyr nov sistem precizan i do 2,5 centimetra!

Za više od 60 godina, Steyr se specijalizovao za proizvodnju traktora prema najvišim standardima kvaliteta. Kompanija je unapredila S-Guide - sistem koji precizno određuje paralelne linije i to na tačnost od 2,5 centimetra!

Foto: STEYR Tractors/Facebook
  • 6.304
  • 479
  • 0

Za više od 60 godina, Steyr se specijalizovao za proizvodnju traktora prema najvišim standardima kvaliteta, najviše udobnosti i zadržanim vrednostima tokom godina. Steyr modeli zadivljuju svojim tehničkim inovacijama i rešenjima kako bi se olakšao rad poljoprivrednika.

Kompanija Steyr unapredila je S-Guide - sistem koji precizno određuje paralelne linije i to na tačnost od 2,5 centimetra.

Steyr RTK+ mreža i S-Turn funkcija omogućuju traktorima automatsko okretanje i precizno preusmeravanje u sledeći red. To znači da vozilo može perfektno da nastavi pravac kretanja u sledeći red od samog početka bez ikakvog delovanja vozača. Vozač može da prilagodi parametre kao što su širina linije, oblik linije kod okretanja i slično. S-Turn je dostupan od ove godine i aktivira se posebnim kodom za otključavanje koji je dostupan kod ovlašćenog distributera, a može se koristiti i za sve prethodne S-Guide sisteme s S-Tech-700 monitorom.

Preciznost na 2,5 centimetra!

Precizna obrada uz S-Guide sistem

Brojanje obrađenih redova u polju postaje prošlost! Zahvaljujući 3D kartama na S-Tech-700 monitoru greške kod brojanja se više ne mogu dogoditi. Redovi, odnosno linije su označene bojama kako bi se olakšalo praćenje rada.

Automatski sistemi upravljanja redovima nisu imali mogućnost obrađivanja uvratina (kraj reda), to se moralo ručno odraditi ali sada, s novom funkcijom za ugao, moguće je obraditi svaki deo obradive površine do zadnjeg centimetra. To je velika prednost u odnosu na ranije jer se, čim se nađe u blizini uglova i kraja reda, aktivira S-Guide sistem i obrađuje sve s kompletnom preciznošću!

Granice površine koje se obrađuju mogu da se unesu u S-Guide datoteku. Različite vrste podataka, kao što su karte za setvu, đubrenje, prskanje insekticidima i slično mogu se napraviti i na drugim uređajima i preneti u sistem pomoću USB-a.

Najnovija ažuriranja na monitorima STEYR-S-Tech-700 sada omogućuju ručno podešavanje udaljenosti između mašine i zadnje osovine. To čini mapiranje još preciznijim. Složeni radni postupci u rangu mogu se programirati pomoću EasyTronic 2 sistema upravljanja putanje (pravca kretanja), a može se pokrenuti pritiskom na dugme. Hidraulični upravljački ventili takođe se mogu dodeliti pojedinačno za upravljanje polugama i joystick na naslonu za ruku.

Automatski sistemi upravljanja linijama (pravac kretanja u redovima) nisu imali mogućnost da obrađuju uvratine (kraj reda), to se moralo ručno odraditi ali sada, s novom funkcijom za ugao, moguće je obraditi svaki deo obradive površine do zadnjeg centimetra!

Maksimalna sigurnost u radu s RTK tehnologijom

Mogućnosti precizne poljoprivrede postaju sve raznovrsnije i rasprostranjenije. Istovremeno, takvi sistemi postaju sve jednostavniji za korišćenje. Obrada zemlje tačna u centimetar moguća je širom Austrije zahvaljujući Steyr S-Tech-RTK+ mreži. RTK+ signal omogućava postizanje preciznosti od 2,5 centimetra i može se ponoviti u svakom trenutku. xFill Premium je nova funkcija koja omogućava neprekidan rad bez vremenskog ograničenja ukoliko se prekine RTK signal i ako se prekine nakon vremenskog razdoblja od 20 minuta ili ako preciznost padne ispod 4 centimetara. Da bi se koristila funkcija xFill, potrebno je kupiti godišnju licencu, a postojeći xFill (premošćivanje do 20 minuta) ostaje besplatan.

Linije su označene bojama za lakše praćenje rada

Na telematskom Steyr S-Fleet sistemu poboljšana je i pozicija vozila na terenu. Karta sada pokazuje smer i koristeći boje, takođe označava aktivnosti koje se izvršavaju.

S-Tech postaje mobilan

FlexCommand-7 tablet kompanije Steyr pruža vrlo pristupačan i prikladan portal za preciznu poljoprivredu. Ovaj robusni 7-inčni tablet opremljen je funkcionalnostima S-Tech monitora i nudi maksimalnu fleksibilnost jer se lako može premestiti s jednog vozila u drugo, ili izvan vozila. Tablet je opremljen Bluetoothom i WiFi mrežom, a ima i zaštitu od prašine i vode. Može se koristiti i za kontrolu podataka iz ISOBUS uređaja.

Foto: STEYR Tractors/Facebook


Tagovi

Tehnologija Precizna poljoprivreda Traktor Steyr S-Guide S-Tech Preziznost RTK tehnologija Tablet


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner