Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PKB
  • 31.07.2015. 13:00

Suša smeta kukuruzu, preti smanjenje prinosa

U Poljoprivrednoj korporaciji Beograd kažu da su usevi vitalni, ali će prinosi biti manji ukoliko potraje period tropskih temperatura.

  • 88
  • 3
  • 0

Visoke dnevne i noćne temperature ne pogoduju semenskom kukuruzu koji je u fazi oplodnje, navode u Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB).

"Usevi su još vitalni, ali će prinosi biti manji ukoliko potraje period tropskih temperatura", izjavio je glavni inženjer za tehnologiju biljne proizvodnje u PKB, Miloje Kurćubić i dodao da su ratari navodnjavanjem pokušali da obezbede dovoljno vlage i snize temperaturu u procesu oplodnje, kako bi ona bila uspešnija.

Navodnjavanje intezivnih kultura na poljima PKB je u toku, i traje više od mesec dana.

"Dnevno smo navodnjavali od 350 do 450 hektara, a ukupno više od 10.000 hektara, s tim što smo neke njive prelazili i po tri puta, jer naš sistem ne pokriva toliku površinu", rekao je Kurćubić, a navedeno je u listu Poljoindustrija koji izdaje PKB.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Izvori

Tanjug


Tagovi

Suša Kukuruz Navodnjavanje PKB Prinosi Semenski kukuruz Faza oplodnje Miloje Kurćubić Polja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

O stočarstvu na Staroj planini bih vam mogla pričati do sutra, no, favorit mi zauvek ostaje ova fotografija. Piliće zimi čuvamo na toplom(u sobi) pa se može desiti i ovo:
#RuralFoto #životinje