Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF Srbija
  • 06.09.2019. 12:00

Systiva® - prvi fungicid kojim tretiramo seme a štitimo list

Systiva daje neophodnu sigurnost proizvođačima - kada nije moguće na vreme obaviti zaštitu u rano proleće usev je zaštićen, ako je suša u jesen pomaže u ukorenjavanju, kod oštrih zima pomaže u prezimljavanju, sprečava jesenju pojavu bolesti.

Foto: BASF Srbija
  • 446
  • 55
  • 0

Sve do 20. veka bilo je moguće da čak i dve generacije ljudi prožive svoje živote bez nekih naročitih promena. Ulaskom u 20. vek tempo života postaje brži, brzina promena ogledala se već u nekoliko decenija, dok 21. vek, sa digitalizacijom kao osnovom donosi promene u kvalitetu života gotovo na godišnjem nivou. BASF je kompanija koja postoji 150 godina i to upravo zahvaljujući inovacijama koje postavljaju nove odrednice i usmeravaju razvoj različitih industrija.

Mnogi ne znaju da prva Haber-Bošova sinteza amonijaka koja je udarila temelj primeni mineralnih đubriva, savremeni izolacioni materijali u građevinarstvu-Styropor, Styrodur, prvi strobilurin i ogroman broj drugih patenata potiče iz kompanije BASF. Danas su u fokusu baterije za električne automobile, materijali za proizvodnju vetrenjača i kao i pre 150 godina ono što znači život - poljoprivreda.

Jedna od poslednjih inovacija je Systiva®- 360° zaštite od setve do proleća

Visoki, stabilni prinosi uz zahtevani kvalitet kod strnih žita nisu mogući bez vrhunske tehnologije. A čak i kada se uradi sve što je potrebno ostaje problem vremenskih uslova. Systiva daje neophodnu sigurnost proizvođačima - kada nije moguće na vreme obaviti zaštitu u rano proleće usev je zaštićen, ako je suša u jesen pomaže u ukorenjavanju, kod oštrih zima pomaže u prezimljavanju, sprečava jesenju pojavu bolesti. Systiva se koristi uz osnovni tretman semena.

Mrežasta pegavost na ječmu  zaštićenom samo standardnim  fungicidom za tretman semena
Zdravi i izrazito zeleni listovi  ječma čije je seme tretirano  fungicidom Systiva®.

Prednosti koje Systiva® daje poljoprivrednim proizvođačima: 

  • jedini fungicid za tretiranje semena koji štiti list;
  • jesenja i rano-prolećna zaštita od najvažnijih bolesti lista (septorija, rđa, mrežasta pegavost, pepelnica...);
  • dodatna zaštita od bolesti semena;
  • jača imunitet i kondiciju biljke: bolji razvoj korenovog sistema, intezivnije bokorenje, lakše prezimljavanje i prilagođavanje stresnim uslovima.

Zahvaljujući fungicidu Systiva®, koja štiti od jesenjih infekcija, prvi tretman se može odložiti pa i u potpunosti izbeći u zavisnosti od godine. Obzirom da u proleće Systiva® pruža izuzetno dobru zaštitu od prouzrokovača bolesti lista i stabla to u startu obezbeđuje više prostora i štedi dragoceno vreme. Proizvođači više ne moraju toliko brinuti o pritisku koji stvara rana pojava bolesti - jer se zaštita nalazi na licu mesta, već od same setve. 

Systiva® - štiti od najvažnijih bolesti lista i stabla

Kod pšenice su to pre svega siva pegavost (Septoria tritici), rđe i pepelnica kod ječma pre svega, najznačajnija bolest - mrežasta pegavost (Pyrenophora teres) kao i sočivasta pegavost (R hyncosporium secalis).



Tretman semena fungicidom Systiva® vrši se u profesionalnim doradnim centrima kako bi standardi kvaliteta bili u potpunosti zadovoljeni. Obratite se svojim dobavljačima za seme pšenice i ječma tretirano fungicidom Systiva®.

Za više informacija o ovim i ostalim preparatima kompanije BASF Srbija, obratite se njihovom prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Systiva Fungicid Tretiranje semena BASF BASF Srbija Zaštita pšenice Zaštita ječma


Partner

BASF Srbija d.o.o.

Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: + 381 (0) 11 30 93 400, e-mail: gordana.sucevic@partners.basf.com web: http://www.agro.basf.rs