• VÄDERSTAD
  • 01.02.2019. 12:00

Väderstad: moderne tehnologije u službi napredne proizvodnje

Predstavnik Väderstada za Srbiju Tamaš Rak je govorio o tehnologiji proizvodnje kao i mašinama za setvu.

Foto: Väderstad Srbija
  • 572
  • 128
  • 0

Zimski seminar farmera na Tari u organizaciji Kluba 100P plus bila je prilika gde su firme imale mogućnost da prisutnima kroz različita predavanja predstave proizvode i inovacije. Jedna od predavača bila je i kompanija Väderstad, a njihov predstavnik za Srbiju Tamaš Rak je govorio o tehnologiji proizvodnje kao i mašinama za setvu.

Interaktivni katalog - proširena stvarnost

Predstavljen je interaktivni katalog, a o čemu je reč otkriva Rak: "Besplatno skinete Väderstad mobilnu aplikaciju za IOS operativni sistem, preko App store-a i android operativne sisteme (preko Google play store-a), potom uzmete katalog proizvoda, na delu gde se nalazi "crni plusić", otvorite mobilnu aplikaciju i u detalje pomoću kataloga možete pogledati sve komponente proizvoda iz svakog ugla". Svaki katalog poseduje "proširenu stvarnost" kako su je u Väderstadu nazvali, odnosno spoj modernih tehnologija i tradicionalnog štampanog materijala. 

Mobilna aplikacija stvara proširenu stvarnost

Tempo sejalica - jedinstvena sejalica na tržištu

U nastavku predavanja prisutni poljoprivrednici su saznali više informacija o perjanicama ove kompanije kada su u pitanju sejalice Tempo i Rapid.
Svetski rekord sa Tempo sejalicom postignut je u Mađarskoj 2017. godine, setva sa 16 redova, posejano je 502 ha kukuruza, brzine 21.6 km/h, učinak 70 hiljada biljaka. Jedinstvena sejalica na tržištu sa sistemom za nadpritisak, elektronskim pogonom, odlična podešavanja. Odlikuje ih i Power Shoot sistem, koji omogućava kontrolisanje putanje i savršeno ulaganje semena. Brzina setve semena je od 25 do 50 kilometara na sat. Poseduju i E Control - praćenje sejalice povezano sa GPS terminalima i mogućnost varijabilne setve i varijabilno ulaganje repromaterijala (seme, mineralno đubrivo, mikro granulati). 

Tempo modeli mašina se direktno proizvode za partnera po zahtevu, međuredni razmak se može podešavati od 50 - 70 cm, sa rezervoarom za mineralno đubrivo, bez rezervoara. Svaka mašina koja je prodata u Srbiji je jedinstvena za sebe. Tempo sejalica može da menja nekadašnje tri sejalice na gazdinstvu, a svaka poseduje dvogodišnju fabričku garanciju, koja se računa od datuma puštanja u rad.

Rapid žitna sejalica sa trodecenijskim sistemom razvoja

Kod žitnih sejalica Rapid dubina se podešava iz kabine traktora. Preporučena brzina je 15-20 km/h, rezervoar može biti kapaciteta od 3.000 - 4.000 l. Obavlja četiri operacije u jednom prohodu što samim tim dovodi do veće uštede goriva. Savršeno priprema zemljište, seče i mesa biljne ostatke. 

O kompaniji Väderstad

Väderstad je porodična kompanija iz Švedske koja radi od 1962. godine, a na teritoriji Srbije započela je samostalnu prodaju od 2017. godine. Primarno se bave proizvodnjom priključnih mašina od kojih su mnoge inovacije u svetu mehanizacije.

Za više informacija o svim modelima priključnih mašina, obratite se Väderstad prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Väderstad Tempo sejalica Rapid Mehanizacija Obrada zemljišta Tamaš Rak Mobilna aplikacija


Autorka

Verica Matić

Verica Matić

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner

Väderstad d.o.o

Bikovački put 11, 24000 Subotica, Srbija
e-mail: tamas.rakk@vaderstad.com web: https://www.vaderstad.com/rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi